Find the answer to your Linux question:
Page 1 of 2 1 2 LastLast
Results 1 to 10 of 19
while installing mandrake 10.1, I got this error message: something about it not being able to find an ide device which to load to , (parport_pc, "imm", "ppa interfaces"). But ...
Enjoy an ad free experience by logging in. Not a member yet? Register.
  1. #1
    Just Joined!
    Join Date
    Jan 2005
    Posts
    2

    mandrake 10. install ???


    while installing mandrake 10.1, I got this error message: something about it not being able to find an ide device which to load to , (parport_pc, "imm", "ppa interfaces"). But when looking in the hardware devices listed, I could find nothiing familiar and or devices; the harddrive I'm supposing - rite?

  2. #2
    Linux Newbie
    Join Date
    Oct 2004
    Location
    B'ham Alabama
    Posts
    240
    You are right about one thing. It is a hardware problem. First I would suggest if using 10.0 try 10.1. If seems to be better and have less problems w/hardware. Do you have a SATA hard disk? what other IDE drives do you have?
    Be kind, for everyone you meet is fighting a hard battle.

    Plato

  3. #3
    Just Joined!
    Join Date
    Jan 2005
    Posts
    4
    i get the same ****ing problem! i dont know wats went wrong!

  4. #4
    Just Joined!
    Join Date
    Jan 2005
    Posts
    7
    Hey guys I am new to Linux. My friend reccommended me to have one. I downloaded the 3-Disc Mandrakelinux from the website. But when I tried to install it, nothing happens. There is an option that says install MandrakeLinux but whenever I click on it, nothing seems to happen. Can someone help me please because I am excited about using a different operating system. Thanks

  5. #5
    Just Joined!
    Join Date
    Jan 2005
    Posts
    4
    you did boot with the cd ?

  6. #6
    Just Joined!
    Join Date
    Jan 2005
    Posts
    7
    Yeah I did boot from the CD. Whenever I restarted my laptop, XP loads up instead of the CD. When my laptop finally boots up and I load my CD-ROM, the welcome page appears and whenever I click on install, nothing happens

  7. #7
    Just Joined!
    Join Date
    Jan 2005
    Posts
    1

    mandrake 10.1 - laptop compaq armada

    I have the same kind of problem : nothing happen from the graphic install. I booted with the CD, a caracter version of install runs for a while then asks me for "Additional Drivers Floppy",, which I don't have and then went bersek and crashed.
    For flashy 01 : there must be an option in your XP system enabling to boot from CD, else it never starts from it.
    Is there a big problem with laptop compaq (mine is an armada 1592 DT) and Mandrake ??

  8. #8
    Just Joined!
    Join Date
    Jan 2005
    Posts
    7
    Ok does anyone knows how to boot from a CD on XP then pls?

  9. #9
    Linux Guru dylunio's Avatar
    Join Date
    Aug 2004
    Location
    Cymru
    Posts
    4,157
    Quote Originally Posted by flashy01
    Ok does anyone knows how to boot from a CD on XP then pls?
    Enter the BIOS before XP loads, do this with eithre Del, or F1 or Esc when starting to boot.
    In the BIOS set the CD as the first boot device, you should now be able to boot the cd;

    dylunio
    Registered Linux User #371543!
    Get force-get May The Source Be With You
    /dev/null
    /dev/null2

  10. #10
    Just Joined! Edude03's Avatar
    Join Date
    Jan 2005
    Location
    Brampton, Ontario
    Posts
    23
    can some 1 help me 2
    i downloaded the 3 disc set also
    but it asks for disc 4 2 install kde is there
    a disc 4 or is kde on another disc

Page 1 of 2 1 2 LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •