Find the answer to your Linux question:
Results 1 to 9 of 9
it asks loginname and pwd and there is no graphical interphace previously the Kde loaded automatically. now only shell comes up after booting asking loginname/pwd. i can access folders using ...
Enjoy an ad free experience by logging in. Not a member yet? Register.
  1. #1
    Just Joined!
    Join Date
    Feb 2005
    Location
    India
    Posts
    7

    Nvidia drv.problem Font not loading


    it asks loginname and pwd and there is no graphical interphace
    previously the Kde loaded automatically. now only shell comes up after booting asking loginname/pwd.
    i can access folders using login name root.

    I want to get the kde user interface back. What do I do???

    The prob started when i made a change in MC centre and then the OS started malfunctioning :
    i changed permissions in the "config. your computer"

    added rule and typed '/' and then selected current user and then clicked ok

    startx at the shell doesn't load GUI.
    the following error is displayed:

    it says ........redefined.....
    ........redefined.....
    .......redefined.....
    ........redefined.....
    [SPCE]redefined[A09] something like that.
    Fatal error:font not loaded

    I guess uninstalling nvidia drivers would solve the prob because the sys. goes to the shell prompt after the nvidia logo is displayed.
    PLEASE HELP URGENT!!!!

  2. #2
    Linux Guru
    Join Date
    Mar 2003
    Location
    Wisconsin
    Posts
    1,907
    i changed permissions in the "config. your computer"

    added rule and typed '/' and then selected current user and then clicked ok
    Please explain this in more detail. I have no idea what you're saying.

    Jeremy
    Registered Linux user #346571
    "All The Dude ever wanted was his rug back" - The Dude

  3. #3
    Just Joined!
    Join Date
    Sep 2004
    Posts
    39
    i think you have to configure xorg.conf file correctly..... changing device name is involved.

  4. #4
    Just Joined!
    Join Date
    Feb 2005
    Location
    India
    Posts
    7

    explanation for Nvid. problem font not found.

    i made a change in MC centre and then the OS started malfunctioning
    The following was the change as far as my memory serves me right:
    I went and clicked 'config. your computer'
    Then went to user config[forgot the actual name].
    added a new rule[can you plz. check that in man10.1 following the above] and typed '/' and clicked current user. My intention was to give the current user access as root.
    Then the OS stopped working.
    I shut down improperly.
    Now the shell comes after the nVidia logo and asks for login/pwd.

    Plz. check man10.1. I am in winXP right now.
    Thanks.

  5. #5
    Just Joined!
    Join Date
    Feb 2005
    Location
    India
    Posts
    7

    XF86......

    xorg.conf or XF86-4??
    I saw XF86...-4 using vi and then stopped the process [ not by :wq or :q] by entering"exit in the shell as i remember.
    Now when I access the file again it says vi was terminated improperly would the user like to replace[or something similar] with/append *.swp.
    This is another prob. Any suggestions????

  6. #6
    Just Joined!
    Join Date
    Sep 2004
    Posts
    39
    i never installed nvidia from MC, i know that the proper way to do it is from the shell..... all you have to do it is to run script and follow the prompt...........on the other side i'm new to linux and i might be wrong.

  7. #7
    Just Joined!
    Join Date
    Sep 2004
    Posts
    39
    xorg.conf is just newer then xf68.... but the syntax is similar. do either one.

  8. #8
    Just Joined!
    Join Date
    Feb 2005
    Location
    India
    Posts
    7

    reply

    I didn't install Nvid. drivers seperately. I installed it with cd3/4/5[ I don't know] while installing Man 10.1 official.
    in the previous post i had accessed XF86..-4 after the catastrophe occured after going through some posts on this forum.

  9. #9
    Just Joined!
    Join Date
    Sep 2004
    Posts
    39
    i have no exp. with cd 3/4/5. i downloaded it from their website..... it was preety easy to install it this way.
    and you always have newest driver on their website....so if there's any issue with old ones, big chance that it's corrected in new one.

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •