Find the answer to your Linux question:
Results 1 to 2 of 2
I am new to linux. After installing mandrake 10.1, I noticed there was no sound. when i tried to enable it I got the fallowing error: "Sound server informational message: ...
Enjoy an ad free experience by logging in. Not a member yet? Register.
  1. #1
    Just Joined!
    Join Date
    Mar 2005
    Posts
    1

    Intergrated sound not working... Help me.... I'm new to this


    I am new to linux. After installing mandrake 10.1, I noticed there was no sound. when i tried to enable it I got the fallowing error:
    "Sound server informational message:
    Error while initializing the sound driver:
    device /dev/dsp can't be opened (No such file or directory)
    The sound server will continue, using the null output device."
    What does this mean, and what can I do to get my precious sound working?
    I have a dell xps r400 with intergrated sound. I also have the same same sound problem with my emachine t2040 with intergrated sound, olnly that time was mandrake move. P.S: I probably will have no clue what you are talking about when you answer my question: because I just came from windows, so try your best t help me understand. Thank You So Much!

  2. #2
    Just Joined!
    Join Date
    Mar 2005
    Posts
    31
    Go into a console, type 'lspci' and paste the results here please. I just recently had to fix a similiar problem.

    Also, stupid question, but the on-board sound is enabled in BIOS, yes?

    ~Pax

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •