Find the answer to your Linux question:
Results 1 to 5 of 5
i just tried to intall mandrake 10.1 but i'm having problems booting up my machine just seems to come up with a load of errors. I think its something to ...
Enjoy an ad free experience by logging in. Not a member yet? Register.
  1. #1
    Just Joined!
    Join Date
    Aug 2005
    Posts
    4

    Mandrake 10.1 boot problem


    i just tried to intall mandrake 10.1 but i'm having problems booting up
    my machine just seems to come up with a load of errors. I think its something to do with the dvd writer but i really can't be sure.

    Nvidia GeForce FX5200
    Processor Intel Pentium 4 3.06GHz
    512 ram
    PHILIPS DVD+RW SDVD6004, ATAPI CD/DVD-ROM drive

    and the problem i think i'm having is

    Code:
    Probing IDE interdace ide1...
    hdc: IC25N040ATMT04-0, ATA DISK drive 
    ide1 at 0x170-0x177,0x376 on irq15
    hdc: max request size 1024 KiB
    hdc: lost interupt
    hdc: lost interupt
    hdc: lost interupt
    hdc: 78140160 sectors(4007)MB w/1740 KiB Cache, CHS=16383/255/63, VDMA
    hdc: lost interupt
    hdc: lost interupt
    /dev/ide/host0/bus1/target0/lun0&#58;<4>hdc&#58;
    thanks for your help
    dave

  2. #2
    Linux Guru AlexK's Avatar
    Join Date
    Feb 2005
    Location
    Earth
    Posts
    3,379
    The only thing i can think of is to make sure that the ide cable from the dvd writer to the ide slot on the motherboard is plugged in properly at both ends, if this doesn't seem to resolve the problems, try a different ide cable.
    Life is complex, it has a real part and an imaginary part.

  3. #3
    Linux Engineer LondoJowo's Avatar
    Join Date
    May 2005
    Location
    Richmond, TX
    Posts
    804
    Couple of questions.

    Is this drive a new addition? If so did you hook it up as a slave on the same cable as your harddrive? Slave on cable with a CD drive? If it's on the same cable as the harddrive you should hook it up to the IDE2 port. If it's on the same cable as the CD Drive you should make it master, setup the CD drive as the slave, and hook up the DVD writer on the end of the cable and the CD to the middle connector.

  4. #4
    Just Joined!
    Join Date
    Aug 2005
    Posts
    4
    its a dell laptop. Inspiron 5150. I installed mandrake 9.2 on it and it worked fine. so i don't think its the cables

  5. #5
    Linux Engineer LondoJowo's Avatar
    Join Date
    May 2005
    Location
    Richmond, TX
    Posts
    804
    If SuSE 9.2 worked fine on it I would think the problem lies in the Mandrake kernel.

    I've never had any luck using Mandrake/Mandriva on my Thinkpad T22 or T40. I've had the best luck running 9.0/9.1 on the T22 and 9.2/9.3 on the T40.

    SimplyMepis 3.3.2 test02 seems to be working ok with the exception of ACPI and it's partially working.

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •