Find the answer to your Linux question:
Page 1 of 2 1 2 LastLast
Results 1 to 10 of 11
everytime i turn on my computer and enter mandriva it always boots up but not graphically. its like DOS and is just a black screen with writing like the command ...
Enjoy an ad free experience by logging in. Not a member yet? Register.
  1. #1
    Just Joined!
    Join Date
    Oct 2005
    Posts
    54

    problems


    everytime i turn on my computer and enter mandriva it always boots up but not graphically. its like DOS and is just a black screen with writing like the command line. can anyone tell me how to get to kde desktop fromt ehre

  2. #2
    Linux Guru AlexK's Avatar
    Join Date
    Feb 2005
    Location
    Earth
    Posts
    3,379
    type startx to get a gui, if you want it to permenantly to go to a gui, edit the /etc/inittab file as root. Look for a line like this:
    Code:
    # The default runlevel is defined here
    id:3:initdefault:
    change the 3 to a 5 to get gui.
    Life is complex, it has a real part and an imaginary part.

  3. #3
    Just Joined!
    Join Date
    Oct 2005
    Posts
    54
    Quote Originally Posted by AlexK
    type startx to get a gui, if you want it to permenantly to go to a gui, edit the /etc/inittab file as root. Look for a line like this:
    Code:
    # The default runlevel is defined here
    id:3:initdefault:
    change the 3 to a 5 to get gui.
    it didn't work...i typed startx and then it had authx-creating new file /----/-----/---(can't remember what it said in the ' - ' ) and then it had something then server error....

  4. $spacer_open
    $spacer_close
  5. #4
    Linux Guru AlexK's Avatar
    Join Date
    Feb 2005
    Location
    Earth
    Posts
    3,379
    Posting the exact error would be more helpful.
    Life is complex, it has a real part and an imaginary part.

  6. #5
    Just Joined!
    Join Date
    Oct 2005
    Posts
    54
    Quote Originally Posted by AlexK
    Posting the exact error would be more helpful.
    ok fine

    Code:
    [root@localhost michael]#startx
    xauth:creating new authority file /root/.serverauth.18605
    execve failed for /etc/x11/x (erno 2)
    xinit:server error

  7. #6
    Just Joined!
    Join Date
    Oct 2005
    Posts
    54
    can you tell me what to do from here

  8. #7
    Linux Guru AlexK's Avatar
    Join Date
    Feb 2005
    Location
    Earth
    Posts
    3,379
    It sounds like your X-server wasn't setup correctly, try running xorgconfig and resetup the X-server.
    Life is complex, it has a real part and an imaginary part.

  9. #8
    Just Joined!
    Join Date
    Oct 2005
    Posts
    54
    Quote Originally Posted by AlexK
    It sounds like your X-server wasn't setup correctly, try running xorgconfig and resetup the X-server.
    how do i resetup the x-server?

  10. #9
    Just Joined!
    Join Date
    Oct 2005
    Posts
    54
    Quote Originally Posted by michaelz92
    how do i resetup the x-server?

    actually i got as far as to set up the monitor, i then aborted because i didn't know my monitor specifications

  11. #10
    Just Joined!
    Join Date
    Jan 2005
    Posts
    39
    I just remember having to setup my graphics card. I think you can set up your screen resolution to 1024 by 768. And once you are on the xwindows setup, it will let you change it.
    But I had to ask a friend to do it. So have no details to help you. I am really a newbie so this is advice is probably not of much use !

Page 1 of 2 1 2 LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •