Find the answer to your Linux question:
Results 1 to 7 of 7
High, im posting again because i cannot figure this out to save my life. I cant play ANY sort of sound on my computer, except for a cd's in the ...
Enjoy an ad free experience by logging in. Not a member yet? Register.
  1. #1
    Just Joined! p0ptart's Avatar
    Join Date
    May 2006
    Location
    Tennessee
    Posts
    8

    No sound, except when cd is in the cdrom


    High, im posting again because i cannot figure this out to save my life.
    I cant play ANY sort of sound on my computer, except for a cd's in the cdrom. I have yet to figure out whats going on, and i cant understand why ALSA isnt working, it is always stopped when i check whats running.I have a Dell Optiplex GX1 with a CS4236B sound card. I cant really explain whats going on anymore, i just can figure it out, everything is configured, just nothing will play. Please help



    Thanks!!

  2. #2
    Linux Guru antidrugue's Avatar
    Join Date
    Oct 2005
    Location
    Montreal, Canada
    Posts
    3,211
    Did you run
    Code:
    alsaconf
    ?
    "To express yourself in freedom, you must die to everything of yesterday. From the 'old', you derive security; from the 'new', you gain the flow."

    -Bruce Lee

  3. #3
    Just Joined! p0ptart's Avatar
    Join Date
    May 2006
    Location
    Tennessee
    Posts
    8

    This is what i get

    [root@name alsa]# ./alsa.conf
    ./alsa.conf: line 7: @hooks: command not found
    ./alsa.conf: line 9: func: command not found
    ./alsa.conf: line 10: files: command not found
    ./alsa.conf: line 11: /etc/asound.conf: No such file or directory
    ./alsa.conf: line 12: ~/.asoundrc: No such file or directory
    ./alsa.conf: line 13: ]: command not found
    ./alsa.conf: line 14: errors: command not found
    ./alsa.conf: line 16: ]: command not found
    ./alsa.conf: line 20: cards.@hooks: command not found
    ./alsa.conf: line 22: func: command not found
    ./alsa.conf: line 23: files: command not found
    ./alsa.conf: line 25: @func: command not found
    strings: '[': No such file
    ./alsa.conf: line 27: @func: command not found
    ./alsa.conf: line 28: /cards/aliases.conf: No such file or directory
    ./alsa.conf: line 29: ]: command not found
    ./alsa.conf: line 31: ]: command not found
    ./alsa.conf: line 34: func: command not found
    ./alsa.conf: line 35: files: command not found
    ./alsa.conf: line 37: @func: command not found
    strings: '[': No such file
    ./alsa.conf: line 39: @func: command not found
    ./alsa.conf: line 40: /cards/: No such file or directory
    ./alsa.conf: line 41: @func: command not found
    ./alsa.conf: line 42: .conf: command not found
    ./alsa.conf: line 43: ]: command not found
    ./alsa.conf: line 45: ]: command not found
    ./alsa.conf: line 46: errors: command not found
    ./alsa.conf: line 48: ]: command not found
    ./alsa.conf: line 52: defaults.ctl.card: command not found
    ./alsa.conf: line 53: defaults.pcm.card: command not found
    ./alsa.conf: line 54: defaults.pcm.device: command not found
    ./alsa.conf: line 55: defaults.pcm.subdevice: command not found
    ./alsa.conf: line 56: defaults.pcm.front.card: command not found
    ./alsa.conf: line 57: defaults.pcm.front.device: command not found
    ./alsa.conf: line 58: defaults.pcm.rear.card: command not found
    ./alsa.conf: line 59: defaults.pcm.rear.device: command not found
    ./alsa.conf: line 60: defaults.pcm.center_lfe.card: command not found
    ./alsa.conf: line 61: defaults.pcm.center_lfe.device: command not found
    ./alsa.conf: line 62: defaults.pcm.side.card: command not found
    ./alsa.conf: line 63: defaults.pcm.side.device: command not found
    ./alsa.conf: line 64: defaults.pcm.surround40.card: command not found
    ./alsa.conf: line 65: defaults.pcm.surround40.device: command not found
    ./alsa.conf: line 66: defaults.pcm.surround41.card: command not found
    ./alsa.conf: line 67: defaults.pcm.surround41.device: command not found
    ./alsa.conf: line 68: defaults.pcm.surround50.card: command not found
    ./alsa.conf: line 69: defaults.pcm.surround50.device: command not found
    ./alsa.conf: line 70: defaults.pcm.surround51.card: command not found
    ./alsa.conf: line 71: defaults.pcm.surround51.device: command not found
    ./alsa.conf: line 72: defaults.pcm.surround71.card: command not found
    ./alsa.conf: line 73: defaults.pcm.surround71.device: command not found
    ./alsa.conf: line 74: defaults.pcm.iec958.card: command not found
    ./alsa.conf: line 75: defaults.pcm.iec958.device: command not found
    ./alsa.conf: line 76: defaults.pcm.modem.card: command not found
    ./alsa.conf: line 77: defaults.pcm.modem.device: command not found
    ./alsa.conf: line 78: defaults.rawmidi.card: command not found
    ./alsa.conf: line 79: defaults.rawmidi.device: command not found
    ./alsa.conf: line 80: defaults.rawmidi.subdevice: command not found
    ./alsa.conf: line 81: defaults.hwdep.card: command not found
    ./alsa.conf: line 82: defaults.hwdep.device: command not found
    ./alsa.conf: line 83: defaults.timer.class: command not found
    ./alsa.conf: line 84: defaults.timer.sclass: command not found
    ./alsa.conf: line 85: defaults.timer.card: command not found
    ./alsa.conf: line 86: defaults.timer.device: command not found
    ./alsa.conf: line 87: defaults.timer.subdevice: command not found
    ./alsa.conf: line 93: pcm.hw: command not found
    ./alsa.conf: line 94: @args: command not found
    ./alsa.conf: line 95: @args.CARD: command not found
    ./alsa.conf: line 96: type: string: not found
    ./alsa.conf: line 97: default: command not found
    ./alsa.conf: line 98: @func: command not found
    ./alsa.conf: line 99: vars: command not found
    ./alsa.conf: line 100: ALSA_PCM_CARD: command not found
    ./alsa.conf: line 101: ALSA_CARD: command not found
    ./alsa.conf: line 102: ]: command not found
    ./alsa.conf: line 103: default: command not found
    ./alsa.conf: line 104: @func: command not found
    ./alsa.conf: line 105: name: command not found
    ./alsa.conf: line 109: @args.DEV: command not found
    ./alsa.conf: line 110: type: integer: not found
    ./alsa.conf: line 111: default: command not found
    ./alsa.conf: line 112: @func: command not found
    ./alsa.conf: line 113: vars: command not found
    ./alsa.conf: line 114: ALSA_PCM_DEVICE: command not found
    ./alsa.conf: line 115: ]: command not found
    ./alsa.conf: line 116: default: command not found
    ./alsa.conf: line 117: @func: command not found
    ./alsa.conf: line 118: name: command not found
    ./alsa.conf: line 119: syntax error near unexpected token `}'
    ./alsa.conf: line 119: ` }'
    __________________________________________________ ________
    What the hell is going on....lol

  4. $spacer_open
    $spacer_close
  5. #4
    Linux Guru antidrugue's Avatar
    Join Date
    Oct 2005
    Location
    Montreal, Canada
    Posts
    3,211
    I mean "alsaconf", not "alsa.conf".

    Then make sure everything is unmuted in "alsamixer"
    Code:
    alsamixer
    "To express yourself in freedom, you must die to everything of yesterday. From the 'old', you derive security; from the 'new', you gain the flow."

    -Bruce Lee

  6. #5
    Just Joined! p0ptart's Avatar
    Join Date
    May 2006
    Location
    Tennessee
    Posts
    8

    Ok

    See thats the thing. When type the command "alsaconf" it says command not found. And Kmix wont open it just has a big red "x" on the icon. Is it not detecting my soundcard?

  7. #6
    Linux Guru antidrugue's Avatar
    Join Date
    Oct 2005
    Location
    Montreal, Canada
    Posts
    3,211
    "alsaconf" needs to be executed as root.

    Maybe you have to specify the path, which should be /usr/sbin/alsaconf

    Code:
    locate alsaconf
    if you want to make sure where it is exactly.
    "To express yourself in freedom, you must die to everything of yesterday. From the 'old', you derive security; from the 'new', you gain the flow."

    -Bruce Lee

  8. #7
    Just Joined! p0ptart's Avatar
    Join Date
    May 2006
    Location
    Tennessee
    Posts
    8

    perhaps this is the problem

    [root@name sbin]# alsactl restore cs4236b
    alsactl: load_state:1250: Cannot find soundcard 'cs4236b'...

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •