Find the answer to your Linux question:
Results 1 to 4 of 4
hi, where is the nmb service? all of a sudden my network does not work anymore, when I go to yast and into the samba server, hitting finish, it says ...
Enjoy an ad free experience by logging in. Not a member yet? Register.
  1. #1
    Just Joined!
    Join Date
    Dec 2004
    Location
    Belgium
    Posts
    62

    nmb service


    hi,

    where is the nmb service?
    all of a sudden my network does not work anymore,
    when I go to yast and into the samba server, hitting finish, it says that the nmb service could not be run?

    how to run it or why is it not loaded?
    I did not change anything and it stopped running for some reason...

    thnx,
    davy

  2. #2
    Linux Guru sarumont's Avatar
    Join Date
    Apr 2003
    Location
    /dev/urandom
    Posts
    3,682
    The nmb daemon is part of the samba package, so it would have been installed with samba. You should be able to configure samba to automagically start nmbd when it starts samba. If you can't do this via yast, you can also check your rc-scripts to make sure that nmbd is either it's own and executable or run from the samba rc-script. Alternatively, you can run /usr/sbin/nmbd as root.
    "Time is an illusion. Lunchtime, doubly so."
    ~Douglas Adams, The Hitchhiker's Guide to the Galaxy

  3. #3
    Just Joined!
    Join Date
    Dec 2004
    Location
    Belgium
    Posts
    62
    hi,
    indeed, I did not had this problem and all the sudden it says, cannot run nmb service when I check my samba server in yast??
    I dont get it...
    so my network to windows does not work anymore...
    should I try to uninstall all samba and install it again?
    thnx,
    davy

    ps. its for days that I try to get the network run properly on linux, wish it was at simple as on windows =)

  4. #4
    Just Joined!
    Join Date
    Dec 2004
    Location
    Belgium
    Posts
    62
    ok, uninstalled and installed it again from yast online,
    working again
    dont know what went wrong but it works now,
    davy

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •