Find the answer to your Linux question:
Results 1 to 3 of 3
Hi, I've installed madwifi and my connection seems to be incredibly slow compared to Windows. I generally have to wait 5-10 seconds for a webpage to open, it's like using ...
Enjoy an ad free experience by logging in. Not a member yet? Register.
  1. #1
    Just Joined!
    Join Date
    Nov 2004
    Posts
    20

    Wireless connection very slow


    Hi, I've installed madwifi and my connection seems to be incredibly slow compared to Windows. I generally have to wait 5-10 seconds for a webpage to open, it's like using dial-up!

    Is there anything I can do to optimize this connection? My router specifically says the card must be set to Infrastructure mode, all I see is Auto, Managed, and Ad-Hoc in the settings, could that be why? I can get a connection with Auto and Managed, but not with Ad-Hoc.

    Any help is appreciated, thanks.

    -Ben

  2. #2
    Linux Guru lakerdonald's Avatar
    Join Date
    Jun 2004
    Location
    St. Petersburg, FL
    Posts
    5,035
    Managed = Infrastructure = Access Point scenario
    Ad-Hoc = One Wireless card feeding off another wireless card which is connected with a wired connection, so it's almost like taking a laptop and turning it into an AP.

    As to the speed issue, how fast is your card?

  3. #3
    Just Joined!
    Join Date
    Nov 2004
    Posts
    20
    My card and router are both capable of receiving @ 108mbps.

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •