Find the answer to your Linux question:
Results 1 to 2 of 2
hi friends, thanks a lot for you help. I can configure the modem right now, but the problem is i can´t surf. take a look: CONNECTION PROBLEMS root@lenin:/home/federico # eaglestat ...
Enjoy an ad free experience by logging in. Not a member yet? Register.
  1. #1
    Just Joined!
    Join Date
    Jul 2005
    Posts
    1

    i can't surf the web under Ubuntu with usb-adsl modem configured


    hi friends, thanks a lot for you help. I can configure the modem right now, but the problem is i can´t surf.

    take a look:


    CONNECTION PROBLEMS

    root@lenin:/home/federico # eaglestat
    eagle-usb status display
    -------------------------------------------------------------
    Driver version 2.0.0 Chipset: Eagle0
    Vendor ID : 0x1110 Product ID : 0x9021 Rev: 0x500b
    USB Bus : 001 USB Device : 004 Dbg mask: 0x0
    Ethernet Interface : eth1
    MAC: 00:60:4c:4e:79:ed
    Tx Rate 128 Rx Rate 512
    FEC 0 Margin 25 Atten 41 dB
    VID-CPE 0 VID-CO 28 HEC 0
    VPI 8 VCI 35 Delin GOOD
    Cells Tx 272 Cells Rx 174
    Pkts Tx 226 Pkts Rx 174
    OAM 0 Bad VPI 0 Bad CRC 0
    Oversiz. 0

    Modem is operational

    (light of sincronization is turned ON)



    root@lenin:/home/federico # eaglediag
    Diagnostic (1.13 2004/08/29) driver eagle-usb 20050703235319
    # System Information
    Linux lenin 2.6.10-5-386 #1 Tue Apr 5 12:12:40 UTC 2005 i686 GNU/Linux
    3.1
    Linux version 2.6.10-5-386 (buildd@terranova) (gcc version 3.3.5 (Debian 1:3.3.5-8ubuntu2)) #1 Tue Apr 5 12:12:40 UTC 2005
    gcc versión 3.3.5 (Debian 1:3.3.5-8ubuntu2) used : 3.3.4 (Debian 1:3.3.4-9ubuntu5)
    # module loaded ? [ OK ]
    # modem operational ? [ OK ]
    # Config vpi/vci/encapsulation/isp : 8 23 6 (pppoa) ES03
    # pppd launched ? [ KO ]
    # ping IP ? [ KO ]
    # test DNS resolution ? [ KO ]
    Complete diagnostic has been saved on /var/log/eagle-usb/eagle_diag_20050703235319.txt
    Please keep only relevant data and remove personal informations.


    --> i think pppd is not launched. ¿what can i do?


    See configuration files:


    more /etc/eagle-usb/eagle-usb.conf

    #POTS FOR EAGLE
    OPTN0=80020066
    # OPTN2=23700000
    # OPTN3=00000000
    OPTN4=00000000
    # OPTN5=00000000
    # OPTN6=00000000
    # OPTN7=02CD8044
    # OPTN15=09090909
    VPI=00000008
    VCI=00000023

    #The following values are valid for encapsulation :
    #MPOA_MODE_BRIDGED_ETH_LLC ----> 1
    #MPOA_MODE_BRIDGED_ETH_VC ----> 2
    #MPOA_MODE_ROUTED_IP_LLC ----> 3
    #MPOA_MODE_ROUTED_IP_VC ----> 4
    #MPOA_MODE_PPPOA_LLC ----> 5
    #MPOA_MODE_PPPOA_VC ----> 6
    Encapsulation=00000006

    Linetype=00000001
    RatePollFreq=00000009
    </eaglectrl>
    STATIC_IP=none
    ISP=ES03
    LANG=es
    ASYNCHRONOUS_START=1



    root@lenin:/home/federico # more /etc/resolv.conf
    62.36.225.150
    62.37.228.20
    nameserver 62.36.225.150
    nameserver 62.37.228.20
    root@lenin:/home/federico #




    Thanks a lot for your help I hope i can surf from ubuntu next connection! :P

  2. #2
    Linux Newbie
    Join Date
    Jul 2004
    Location
    Scotland
    Posts
    144
    I have the exact same problem in SUSE, but it didn't appear in gentoo. There must be a bug in the driver somewhere to do with it not launching ppp. I'm still waiting for a reply here unfortunatly, looks like no one has any ideas...

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •