Find the answer to your Linux question:
Results 1 to 2 of 2
Hello everyone, A few days ago I moved my home server from Windows 2003 over to CentOS. Things are going well so far, but today I've noticed that the Ethernet ...
Enjoy an ad free experience by logging in. Not a member yet? Register.
  1. #1
    Just Joined!
    Join Date
    Jun 2006
    Posts
    3

    How to enable gigabit link on 82541GI Ethernet Controller?


    Hello everyone,

    A few days ago I moved my home server from Windows 2003 over to CentOS. Things are going well so far, but today I've noticed that the Ethernet card is running in 100baseTx-FD mode instead of gigabit which it supports.

    It's a built-in controller on the Supermicro X6DVL-EG motherboard. I'm running CentOS 4.3 x86_64 (kernel version 2.6.9-34.0.1.ELsmp). It used gigabit with no problems in Windows, but when I run "mii-tool -v" in CentOS, gigabit isn't even listed in capabilities.

    Any advice on how I can get it to work in gigabit mode? Thanks!

    P.S. Just as a note, I looked on the Supermicro's website for any drivers (there were none), and did some searching on google, but didn't come up with much.

  2. #2
    Just Joined!
    Join Date
    Jun 2006
    Posts
    3
    Bump... How about this then - how would you go about enabling gigabit link on a card that supported it (and the support was detected)?

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •