Find the answer to your Linux question:
Results 1 to 3 of 3
Hey, I recently installed Slackware 9.1, and Im dual-booting with Windows XP. While using Slackware, the internet speeds are very slow in comparision to when using windows. When using windows ...
Enjoy an ad free experience by logging in. Not a member yet? Register.
  1. #1
    Just Joined!
    Join Date
    Jan 2003
    Posts
    36

    Slackware 9.1 - Slow cable connection


    Hey,
    I recently installed Slackware 9.1, and Im dual-booting with Windows XP. While using Slackware, the internet speeds are very slow in comparision to when using windows. When using windows the speed is averaging 3-6mbps, when on linux it barely goes beyond 1.5mbps. Any ideas as to what is causing the major decrease in speed? Some people have said it might be the DNS, so I thought maybe using a cached DNS would make a difference. Any ideas on fixing this problem would be greatly appreciated.

    System specifications:
    Pentium IV 2.4Ghz
    512mb DDR
    nVidia GeForce 4 4600ti 128mb
    CNet PRO200WL PCI Fast Ethernet Adapter

    The connection is cable from Comcast. It runs from 3-6+mbps based on different bandwidth testing sites.

  2. #2
    Linux Engineer kriss's Avatar
    Join Date
    Jun 2003
    Posts
    1,113
    Have you full duplex enabled? I've seen enabling it improving the speed. Check out "man mii-tool" for more information.

    Good luck

  3. #3
    Just Joined!
    Join Date
    Jan 2003
    Posts
    36
    its running great now. thanks for the help

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •