I cannot enable encription. My WMP54G is using Rt2561/rt61 ralink chipset.
My iwconfig:
ra0 RT61 Wireless ESSID:"aurir_@hotmail.com_$15" Nickname:"localhost.localdomain"
Mode:Managed Frequency:2.437 GHz Bit Rate=54 Mb/s
RTS thr:off Fragment thr:off
Encryption key:off
Link Quality=78/100 Signal level:-59 dBm Noise level:-111 dBm
Rx invalid nwid:0 Rx invalid crypt:0 Rx invalid frag:0
Tx excessive retries:0 Invalid misc:0 Missed beacon:0
----------------------------------------------------------------------------------------------------------
So that card is working. The problem is that when I try to activate it I get this error:
Ralink drivers also use rt61sta.dat file in etc/Wireless/RT61STA which is a configuration file. Mine looks like this:
# Copy this file to /etc/Wireless/RT61STA/rt61sta.dat
# This file is a binary file and will be read on loading rt2500.o module.

[Default]
CountryRegion=0
CountryRegionABand=7
WirelessMode=4
TxBurst=0
PktAggregate=0
TurboRate=0
WmmCapable=0
AckPolicy1=0
AckPolicy2=0
AckPolicy3=0
AckPolicy4=0
BGProtection=0
IEEE80211H=0
TxRate=0
RoamThreshold=75
PSMode=CAM
TxPreamble=0
FastRoaming=0

# All parameters below can be set by iwconfig in the if-pre scripts
# if required or enabled here if you wish
# Anything enabled here will be used when EVEN the net interface is brought up
# this will undo any iwconfig pre-up settings.

#SSID=Here is the name of my network
#NetworkType=Infra
#Channel=6
AuthMode=WEPAUTO
EncrypType=WEP
#DefaultKeyID=1
#Key1Type=0
#Key1Str=Here goes my 26 hex digit key.
#Key2Type=0
#Key2Str=
#Key3Type=0
#Key3Str=
#Key4Type=0
#Key4Str=
#WPAPSK=abcdefghijklmnopqrstuvwxyz
#RTSThreshold=2312
#FragThreshold=2312
PSMode=CAM
#RFMON=0
----------------------------------------------
How do I fix it. I have not tried that but many people with this problem say that the card works fine when there is no encription required