Find the answer to your Linux question:
Results 1 to 3 of 3
I am working to try to get this VME chassis to work for our setup. We have a system that has two on-board network adapters. Upon startup, I get messages ...
Enjoy an ad free experience by logging in. Not a member yet? Register.
  1. #1
    Just Joined!
    Join Date
    Mar 2007
    Posts
    2

    Noob - Linux internet setup/missing services/static ip/no dhcp/config file mods


    I am working to try to get this VME chassis to work for our setup. We have a system that has two on-board network adapters. Upon startup, I get messages such as services not starting (sshd, xinetd, local) and it's trying to bring up eth0 w/ DHCP which I do not want to use. I need to set a static IP and make sure these services are starting correctly to allow LAN operability. I should also mention that when I do:

    ifconfig eth0 inet xxx netmask xxx broadcast xxx

    It will work until I reboot, then eth0 disappears w/ ifconfig check.

    I am totally new to Linux (have been fighting w/ it for a week or so) and I am not even dangerous yet. Any help would be greatly appreciated.

    Thanks
    J

  2. #2
    Linux Newbie framp's Avatar
    Join Date
    Jul 2006
    Location
    Stuttgart, Germany
    Posts
    240
    Depends on the distribution
    "Really, I'm not out to destroy Microsoft. That will just be a completely unintentional side effect." Linus Benedict Torvalds

  3. #3
    Just Joined!
    Join Date
    Mar 2007
    Posts
    2

    distribution

    ATS LinuxRT 1.3.4? Knoppix?

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •