Find the answer to your Linux question:
Results 1 to 2 of 2
hello everyone...i'm just installing the soundcard driver from www.alsa-project.org and yet after i followed all the installation process when i reboot my computer the i cannot hear any sound either???i've ...
Enjoy an ad free experience by logging in. Not a member yet? Register.
  1. #1
    Just Joined!
    Join Date
    Nov 2002
    Posts
    16

    sound conflict...again?!!!


    hello everyone...i'm just installing the soundcard driver from www.alsa-project.org and yet after i followed all the installation process when i reboot my computer the i cannot hear any sound either???i've have to log as root and run the modprobe snd-fm801;modprobe snd-pcm-oss;modprobe snd-mixer-oss;modprobe snd-seq-oss and i have to do this everytime when i bootup into linux could anyone help me to autostart it or sumthin'?

  2. #2
    Linux Enthusiast
    Join Date
    Jun 2002
    Location
    San Antonio
    Posts
    621
    man modules.conf When the something searches for the soundcar/mixer it sends a device request for SND-SLOT-0 I think. Maybe it is sound-slot-0, read the man page. Basically you have to set an alias, and some post-install rules. I would give you mine, but I b0rked my install HARD last night, am redoing it as we speak (yay links)
    I respectfully decline the invitation to join your delusion.

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •