Find the answer to your Linux question:
Results 1 to 7 of 7
Hello, So i don't know if you guys get this alot here but today i bought a linux vps for my runescape private server and i was thinking oh this ...
Enjoy an ad free experience by logging in. Not a member yet? Register.
  1. #1
    Just Joined!
    Join Date
    Dec 2010
    Posts
    3

    Angry Hello, i feel like a retard


    Hello,
    So i don't know if you guys get this alot here but today i bought a linux vps for my runescape private server and i was thinking oh this won't be a hassle il have my server up in a hour or 2 but i was wrong.

    7 hours later i still didn't have it up so i asked my host to do some stuff for me and he did he installed Jdk/Java/No-ip/Winrar so after that i was like

    Then came the most **** part of everything but i didn't know this yet so i was looking how to run my server on linux and on a tutorial it said i'd have to make a .sh file and do some other stuff with chmod 3 hours later i end up here because i'm seriously having a mental brakedown because nothing freaking works and my host doesn't understand that i want to execute a run.sh so my rsps is online.

    Please will someone help me.

    Best regards Sohail.


    UPDATE i got it to execute but now i get this what does it mean?

    Code:
    root@host:~/Desktop/Same_source# sh run.sh
    Usage: java [-options] class [args...]
               (to execute a class)
       or  java [-options] -jar jarfile [args...]
               (to execute a jar file)
    where options include:
        -d32          use a 32-bit data model if available
        -d64          use a 64-bit data model if available
        -client       to select the "client" VM
        -server       to select the "server" VM
        -cacao        to select the "cacao" VM
        -zero         to select the "zero" VM
        -hotspot      is a synonym for the "client" VM  [deprecated]
                      The default VM is server,
                      because you are running on a server-class machine.
    
    
        -cp <class search path of directories and zip/jar files>
        -classpath <class search path of directories and zip/jar files>
                      A : separated list of directories, JAR archives,
                      and ZIP archives to search for class files.
        -D<name>=<value>
                      set a system property
        -verbose[:class|gc|jni]
                      enable verbose output
        -version      print product version and exit
        -version:<value>
                      require the specified version to run
        -showversion  print product version and continue
        -jre-restrict-search | -jre-no-restrict-search
                      include/exclude user private JREs in the version search
        -? -help      print this help message
        -X            print help on non-standard options
        -ea[:<packagename>...|:<classname>]
        -enableassertions[:<packagename>...|:<classname>]
                      enable assertions with specified granularity
        -da[:<packagename>...|:<classname>]
        -disableassertions[:<packagename>...|:<classname>]
                      disable assertions with specified granularity
        -esa | -enablesystemassertions
                      enable system assertions
        -dsa | -disablesystemassertions
                      disable system assertions
        -agentlib:<libname>[=<options>]
                      load native agent library <libname>, e.g. -agentlib:hprof
                      see also, -agentlib:jdwp=help and -agentlib:hprof=help
        -agentpath:<pathname>[=<options>]
                      load native agent library by full pathname
        -javaagent:<jarpath>[=<options>]
                      load Java programming language agent, see java.lang.instrument
        -splash:<imagepath>
                      show splash screen with specified image


    P.S sorry for my language but you have to understand i have been trying to get this working for over 12 hours and nothing is working


    What i am trying to do is this:
    moparscape.org/smf/index.php/topic,367407.0.html

    Okay i got further on it now but basicly i get this when i execute the 2 .sh files


    run.sh

    Code:
    root@host:~/Desktop/Same_source# sh run.sh
    Usage: java [-options] class [args...]
               (to execute a class)
       or  java [-options] -jar jarfile [args...]
               (to execute a jar file)
    
    where options include:
        -d32          use a 32-bit data model if available
    
        -d64          use a 64-bit data model if available
        -client       to select the "client" VM
        -server       to select the "server" VM
        -hotspot      is a synonym for the "client" VM  [deprecated]
                      The default VM is server,
                      because you are running on a server-class machine.
    
        -cp <class search path of directories and zip/jar files>
        -classpath <class search path of directories and zip/jar files>
                      A : separated list of directories, JAR archives,
                      and ZIP archives to search for class files.
        -D<name>=<value>
                      set a system property
        -verbose[:class|gc|jni]
                      enable verbose output
        -version      print product version and exit
        -version:<value>
                      require the specified version to run
        -showversion  print product version and continue
        -jre-restrict-search | -jre-no-restrict-search
                      include/exclude user private JREs in the version search
        -? -help      print this help message
        -X            print help on non-standard options
        -ea[:<packagename>...|:<classname>]
        -enableassertions[:<packagename>...|:<classname>]
                      enable assertions
        -da[:<packagename>...|:<classname>]
        -disableassertions[:<packagename>...|:<classname>]
                      disable assertions
        -esa | -enablesystemassertions
                      enable system assertions
        -dsa | -disablesystemassertions
                      disable system assertions
        -agentlib:<libname>[=<options>]
                      load native agent library <libname>, e.g. -agentlib:hprof
                        see also, -agentlib:jdwp=help and -agentlib:hprof=help
        -agentpath:<pathname>[=<options>]
                      load native agent library by full pathname
        -javaagent:<jarpath>[=<options>]
                      load Java programming language agent, see java.lang.instrument
        -splash:<imagepath>
                      show splash screen with specified image
    invalid file (bad magic number): Exec format error
    Failed to load Main-Class manifest attribute from
    /root/Desktop/Same_source/deps/mysql.jar
    invalid file (bad magic number): Exec format error
    invalid file (bad magic number): Exec format error
    invalid file (bad magic number): Exec format error
    Jython 2.2.1 on java1.6.0_22
    Type "copyright", "credits" or "license" for more information.
    >>>
    compiler.sh

    Code:
    root@host:~/Desktop/Same_source# sh compiler.sh
    javac: no source files
    Usage: javac <options> <source files>
    use -help for a list of possible options
    Failed to load Main-Class manifest attribute from
    /root/Desktop/Same_source/deps/xstream.jar
    invalid file (bad magic number): Exec format error
    Failed to load Main-Class manifest attribute from
    /root/Desktop/Same_source/deps/mysql.jar
    invalid file (bad magic number): Exec format error
    invalid file (bad magic number): Exec format error
    invalid file (bad magic number): Exec format error
    Jython 2.2.1 on java1.6.0_22
    Type "copyright", "credits" or "license" for more information.
    Last edited by Sohailz; 12-09-2010 at 10:24 AM.

  2. #2
    Administrator MikeTbob's Avatar
    Join Date
    Apr 2006
    Location
    Texas
    Posts
    7,864
    Hello and Welcome.
    Calm down, close your eyes, take a deep breath and just think of something nice for 2 minutes.
    Now, feel better?
    I think one of the reasons you aren't getting any responses is because you aren't clearly explaining what it is you want to accomplish.
    Can you post the link to the tutorial so that we know what you are doing?
    Last edited by MikeTbob; 12-09-2010 at 01:23 AM. Reason: Typo
    I do not respond to private messages asking for Linux help, Please keep it on the forums only.
    All new users please read this.** Forum FAQS. ** Adopt an unanswered post.

    I'd rather be lost at the lake than found at home.

  3. #3
    Just Joined!
    Join Date
    Dec 2010
    Posts
    3
    Okay added a link

  4. #4
    Linux Guru reed9's Avatar
    Join Date
    Feb 2009
    Location
    Boston, MA
    Posts
    4,651
    I believe there is also some question as to the legality, or at least ethics, of running a runescape private server.

    Moparscape Servers - Runescape Private Server Download Moparscape Free

    Moparscape Servers | Runescape Private Servers Like Moparscape

  5. #5
    Linux Guru coopstah13's Avatar
    Join Date
    Nov 2007
    Location
    NH, USA
    Posts
    3,149
    something isn't right about those scripts you are executing, that is why it is printing the java help output, you have an invalid java command in there somewhere

    it would be helpful if you just posted the contents of those scripts, and please use the code tags

  6. #6
    Just Joined!
    Join Date
    Dec 2010
    Posts
    3
    Hey guys i'm actually quite far with this ive got everything working i'm just stuck on 2 things now.

    -What kind of vnc viewer type of program would work with a linux vps since i get this error code
    Code:
    Connection refused (10061)
    but i can connect with putty.

    -How can you switch a \ to a / in ssh?

  7. #7
    Linux Guru coopstah13's Avatar
    Join Date
    Nov 2007
    Location
    NH, USA
    Posts
    3,149
    what do you mean how do you switch a \ to a /?

    in order to use VNC, you will need to have an X server installed and configured on the server, and a vnc server running, what do you need VNC for? it is remote server, SSH should be enough

    alternatively, you could install xvfb which is x virtual framebuffer, you can connect a vnc server to that

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •