Find the answer to your Linux question:
Page 1 of 3 1 2 3 LastLast
Results 1 to 10 of 27
I have installed Debian 3.0 but in the command prompt of xxx@debian and need help on how to install GUI. Please help. Thanks!...
Enjoy an ad free experience by logging in. Not a member yet? Register.
  1. #1
    Just Joined!
    Join Date
    Jun 2005
    Posts
    12

    How To Install GUI


    I have installed Debian 3.0 but in the command prompt of xxx@debian and need help on how to install GUI. Please help.

    Thanks!

  2. #2
    Linux Guru dylunio's Avatar
    Join Date
    Aug 2004
    Location
    Cymru
    Posts
    4,157
    Are you sure you don't have one already, what happens when you [cade]startx[/code] ?

    If you have nothing you can
    Code:
    apt-get install [gui of choice]
    as root from the console and it should install whichever GUI you pick.
    Registered Linux User #371543!
    Get force-get May The Source Be With You
    /dev/null
    /dev/null2

  3. #3
    Just Joined!
    Join Date
    Jun 2005
    Posts
    12
    Nothing happen when I type Startx. I then install KDE by typing apt-get install kde from root. After installation, I received the following error when I type in Startx:

    /usr/X11R6/lib/X11/xinit/xserverrc: /usr/bin/X11/X: no such file or directory
    /usr/X11R6/lib/X11/xinit/xserverrc: exec: /usr/bin/X11/X: cannot execute: no such file or directory
    giving up.
    xinit: Connection refused (errno 111): unable to connect to X server
    xinit: No such process (errno3): Server error.

    What did I do wrong?

  4. #4
    Linux Guru dylunio's Avatar
    Join Date
    Aug 2004
    Location
    Cymru
    Posts
    4,157
    you must install X first, so do
    Code:
    apt-get install x11
    as root and then do
    Code:
    apt-get install kde
    Registered Linux User #371543!
    Get force-get May The Source Be With You
    /dev/null
    /dev/null2

  5. #5
    Linux Newbie jamey112's Avatar
    Join Date
    May 2005
    Location
    Nashville, TN
    Posts
    212
    when using red hat 9, i had to type
    Code:
    kbm
    to start the GUI
    Today I fell and felt better, Just knowing this matters, I just feel stronger and SHARPER!!!, Found a box of sharp objects, What a beautiful THING!!! Box of Sharp Objects - The Used

  6. #6
    Just Joined!
    Join Date
    Jun 2005
    Posts
    12
    I have this error message after typing

    Code:
    apt-get install x11
    Couldn't find package x11

  7. #7
    Linux Newbie
    Join Date
    Jun 2005
    Posts
    181
    Try xorg.
    200mhz Pentium 1 with MMX, 128mb RAM, 10gb Seagate HDD. Beastly.

  8. #8
    Linux Guru dylunio's Avatar
    Join Date
    Aug 2004
    Location
    Cymru
    Posts
    4,157
    Erm, try it with X11 or X.
    Registered Linux User #371543!
    Get force-get May The Source Be With You
    /dev/null
    /dev/null2

  9. #9
    Just Joined!
    Join Date
    Jun 2005
    Posts
    12
    I have the same error message for apt-get install xorg and apt-get install x

  10. #10
    Linux Newbie
    Join Date
    Jun 2005
    Posts
    181
    xserver-xfree86 should work.
    200mhz Pentium 1 with MMX, 128mb RAM, 10gb Seagate HDD. Beastly.

Page 1 of 3 1 2 3 LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •