Find the answer to your Linux question:
Results 1 to 4 of 4
Enjoy an ad free experience by logging in. Not a member yet? Register.
  1. #1

    help with dlink wirelesss network card


    I have instaled a DLINK DWL-520 wireless PCI card and used ndiswrapper running in Fedora 4. The wireless card and network worked for about one week. Now the network does not work. When I look at the network setings I can see this device and it is inactive. When I try to activaet the device I get an error message saying device wan0: is not present. Also when I type ndiswrapper -l it list the driver and says the hardware is present.

    Does anyone have any ideas what migth be wrong?

  2. #2
    have you updated anything since using it ? sometimes updating things may break something that works. try re-installing & see if that works

    andy
    SLOMO: acer extensa 5235 2.2ghz,2gb ram 160gb hdd wireless
    SPEEDY: homebrew desktop,Amd x2 dualcore,2gb ram,500gb +1tb( 2x500gb) hdd suse 11.3,32mb fibreline
    registered linux user #401845

  3. #3

    Smile re-intalled

    Quote Originally Posted by deltaflyer
    have you updated anything since using it ? sometimes updating things may break something that works. try re-installing & see if that works

    andy
    Yes, in fact I added a screen saver and a usb drive. I re-installed ndiswrapper, which was much easier the 2nd time arround. The wireless card now works!! Thanks for the suggestion.

    Do you know if I have to add anything to a script file to have the driver load every time? The comands I used were:
    depmod -a
    modprobe ndiswrapper

  4. $spacer_open
    $spacer_close
  5. #4
    haven't used fc4 for a while, look for a control panel or something similar,then look for system services. look for ndiswrapper there.go to expert mode once you have found it make sure the 3 and 5 are checked ( i may be wrong, someone will correct me) then save

    andy
    SLOMO: acer extensa 5235 2.2ghz,2gb ram 160gb hdd wireless
    SPEEDY: homebrew desktop,Amd x2 dualcore,2gb ram,500gb +1tb( 2x500gb) hdd suse 11.3,32mb fibreline
    registered linux user #401845

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •