Find the answer to your Linux question:
Results 1 to 6 of 6
Hello everyone I just installed zorin os because I just wanted to try out something new and you know when you install two operating systems side by side the boot ...
Enjoy an ad free experience by logging in. Not a member yet? Register.
  1. #1
    Linux Newbie
    Join Date
    Sep 2012
    Posts
    148

    help with annoying grup at bootup


    Hello everyone I just installed zorin os because I just wanted to try out something new and you know when you install two operating systems side by side the boot grub loader comes up and prompts you to choose what os you want to boot? Well it keeps coming up at boot but I only have zorin os installed and i was just wondering if there was a way I can disable that feature or something Thanks if I wasn't clear just let me know


  2. #2
    Linux User zenwalker's Avatar
    Join Date
    Feb 2010
    Location
    Inland Empire
    Posts
    291
    Why is it annoying to have to choose which OS to boot? No matter which boot loader used, one still will have to choose if dual-booting
    "What you think about me is none of my business"
    _______________________________________________
    antiX | SolydX | Puppy Slacko

  3. #3
    Linux Newbie
    Join Date
    Sep 2012
    Posts
    148
    thats just it I'm not dual-booting I just have Zorin os and no other os

  4. #4
    Super Moderator devils casper's Avatar
    Join Date
    Jun 2006
    Location
    Chandigarh, India
    Posts
    24,729
    Its easy to disable GRUB menu at startup but if anything goes wrong with update/upgrade in future, you will have to use LiveCD/USB to boot.
    Open /etc/default/grub file with root privileges and set timeout value to 0. Save file and execute update-grub command.
    It is amazing what you can accomplish if you do not care who gets the credit.
    New Users: Read This First

  5. #5
    Linux User zenwalker's Avatar
    Join Date
    Feb 2010
    Location
    Inland Empire
    Posts
    291
    My bad for not reading carefully -- perhaps all that is needed is
    PHP Code:
    sudo update grub 
    "What you think about me is none of my business"
    _______________________________________________
    antiX | SolydX | Puppy Slacko

  6. #6
    Linux Newbie
    Join Date
    Sep 2012
    Posts
    148
    Hey guys it worked putting the grub to 0 and saving and updating grub. Thanks for the help on this!!

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •