Find the answer to your Linux question:
Results 1 to 3 of 3
Hello All Im a Linux n00b. I jus installed PCLOS 2007. Installation was smooth but Im unable to connect to the net. The power, link light r "on" but the ...
Enjoy an ad free experience by logging in. Not a member yet? Register.
  1. #1
    Just Joined!
    Join Date
    Mar 2008
    Posts
    3

    PCLOS 2007 no internet connectivity


    Hello All
    Im a Linux n00b.
    I jus installed PCLOS 2007. Installation was smooth but Im unable to connect to the net.
    The power, link light r "on" but the LAN light is not "on"

    Here are the tech specs
    Motherboard: ASUS M2N8 VMX
    ASUSTeK Computer Inc.

    The Onboard LAN is
    Attansic L1 Gigabit nic.
    I googled for driver
    I got this driver SourceForge.net: Attansic L1 Gigabit Ethernet driver
    I tried installing but got an error. Found that its not compatible with ther kernel. Updating kernel would resolve the issue.kernel updated to 2.6.24.3 the "LAN" wont turn on. But once i boot into windows, when the loading screen comes LAN light turns "ON".

    "LSPCI" output

    00:00.0 RAM memory: nVidia Corporation MCP61 Memory Controller (rev a1)
    00:01.0 ISA bridge: nVidia Corporation MCP61 LPC Bridge (rev a2)
    00:01.1 SMBus: nVidia Corporation MCP61 SMBus (rev a2)
    00:01.2 RAM memory: nVidia Corporation MCP61 Memory Controller (rev a2)
    00:02.0 USB Controller: nVidia Corporation MCP61 USB Controller (rev a2)
    00:02.1 USB Controller: nVidia Corporation MCP61 USB Controller (rev a2)
    00:04.0 PCI bridge: nVidia Corporation MCP61 PCI bridge (rev a1)
    00:05.0 Audio device: nVidia Corporation MCP61 High Definition Audio (rev a2)
    00:06.0 IDE interface: nVidia Corporation MCP61 IDE (rev a2)
    00:08.0 IDE interface: nVidia Corporation MCP61 SATA Controller (rev a2)
    00:09.0 PCI bridge: nVidia Corporation MCP61 PCI Express bridge (rev a2)
    00:0b.0 PCI bridge: nVidia Corporation MCP61 PCI Express bridge (rev a2)
    00:0c.0 PCI bridge: nVidia Corporation MCP61 PCI Express bridge (rev a2)
    00:18.0 Host bridge: Advanced Micro Devices [AMD] K8 [Athlon64/Opteron] HyperTransport Technology Configuration
    00:18.1 Host bridge: Advanced Micro Devices [AMD] K8 [Athlon64/Opteron] Address Map
    00:18.2 Host bridge: Advanced Micro Devices [AMD] K8 [Athlon64/Opteron] DRAM Controller
    00:18.3 Host bridge: Advanced Micro Devices [AMD] K8 [Athlon64/Opteron] Miscellaneous Control
    01:07.0 Ethernet controller: Hangzhou Silan Microelectronics Co., Ltd. Unknown device 2031 (rev 01)
    02:00.0 VGA compatible controller: nVidia Corporation GeForce 7100 GS (rev a1)
    04:00.0 Ethernet controller: Attansic Technology Corp. L1 Gigabit Ethernet Adapter (rev b0)

  2. #2
    Just Joined!
    Join Date
    Mar 2008
    Posts
    3

    Unhappy

    when i go to control center > network settings> new connection(not sure abt the exact name but somethin meanin the same) I try setting up a new "ethernet" connection it says no devices found. In modify current network setting also it says the same.

    Im totally confused & i ve run out of options. Can someone suggest me what i should now.

  3. #3
    Just Joined!
    Join Date
    Mar 2008
    Posts
    3
    with google keywords "PCLOS L1" I found a thread.
    PCLinuxOS
    That person also has a ASUS M2 series motherboard
    i found modprobe.conf file should have the alias specified. I updated this line
    "alias eth0 atl1"
    and viola it works.

    ;D ;D ;D ;D ;D SO Finally Im online.

  4. $spacer_open
    $spacer_close

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •