Find the answer to your Linux question:
Results 1 to 2 of 2
Hi! I have a problem. I install CentOS 5.7 32bit, but my camera doesn't work. Code: $ uname -r 2.6.18-274.18.1.el5 Code: $ /sbin/lsusb Bus 006 Device 001: ID 0000:0000 Bus ...
Enjoy an ad free experience by logging in. Not a member yet? Register.
  1. #1
    Just Joined!
    Join Date
    Jan 2010
    Posts
    8

    WebCam and CentOS 5.7


    Hi! I have a problem. I install CentOS 5.7 32bit, but my camera doesn't work.
    Code:
    $ uname -r 2.6.18-274.18.1.el5
    Code:
    $ /sbin/lsusb
    Bus 006 Device 001: ID 0000:0000
    Bus 006 Device 002: ID 0ac8:303b Z-Star Microelectronics Corp. ZC0303 Webcam
    Code:
    # grep -i 0ac8 /lib/modules/*/modules.alias | grep -i 303b
    /lib/modules/2.6.18-238.el5/modules.alias:alias usb:v0AC8p303Bd*dc*dsc*dp*ic*isc*ip* gspca
    /lib/modules/2.6.18-238.el5/modules.alias:alias usb:v0AC8p303Bd*dc*dsc*dp*ic*isc*ip* gspca_zc3xx
    /lib/modules/2.6.18-274.18.1.el5/modules.alias:alias usb:v0AC8p303Bd*dc*dsc*dp*ic*isc*ip* gspca
    /lib/modules/2.6.18-274.18.1.el5/modules.alias:alias usb:v0AC8p303Bd*dc*dsc*dp*ic*isc*ip* gspca_zc3xx
    /lib/modules/2.6.18-274.18.1.el5PAE/modules.alias:alias usb:v0AC8p303Bd*dc*dsc*dp*icFFisc*ip* zc0301
    /lib/modules/2.6.39-4.1.el5.elrepo/modules.alias:alias usb:v0AC8p303Bd*dc*dsc*dp*ic*isc*ip* gspca_zc3xx
    Code:
    lsmod |grep gspca
    gspca_zc3xx            49536  0 
    gspca_main             26752  1 gspca_zc3xx
    videodev               41760  1 gspca_main
    Code:
    # gstreamer-properties 
    
    (process:4655): GStreamer-WARNING **: The GStreamer function gst_init_get_option_group() was
            called, but the GLib threading system has not been initialised
            yet, something that must happen before any other GLib function
            is called. The application needs to be fixed so that it calls
               if (!g_thread_supported ()) g_thread_init(NULL);
            as very first thing in its main() function. Please file a bug
            against this application.
    
    (gstreamer-properties:4656): GStreamer-WARNING **: Failed to load plugin '/usr/lib/gstreamer-0.10/libgstmpeg2dec.so': /usr/lib/libmpeg2.so.0: cannot restore segment prot after reloc: Permission denied
    gstreamer-properties-Message: Skipping unavailable plugin 'artsdsink'
    gstreamer-properties-Message: Skipping unavailable plugin 'pulsesink'
    gstreamer-properties-Message: Skipping unavailable plugin 'v4lmjpegsrc'
    gstreamer-properties-Message: Skipping unavailable plugin 'qcamsrc'
    gstreamer-properties-Message: Skipping unavailable plugin 'esdmon'
    gstreamer-properties-Message: Skipping unavailable plugin 'pulsesrc'
    gstreamer-properties-Message: Error running pipeline 'Video for Linux (v4l)': Could not get/set settings from/on resource. [v4l_calls.c(409): gst_v4l_set_chan_norm (): /pipeline0/v4lsrc1:
    Error setting the channel/norm settings: Invalid argument]
    Code:
    # dmesg | grep 0ac8:303b
    gspca: probing 0ac8:303b
    gspca: probing 0ac8:303b
    I don't know what can I do more. Please help me. Before 2 days the camera just worked and I didn't know how. Unfortunately In the next day the cam didn't work again. And then for 2 days I tried everything. I'm desperate. And what does mean :
    Code:
    Video for Linux (v4l): Could not get/set settings from/on resource.
    Thank you in advance!

  2. #2
    Just Joined!
    Join Date
    Jan 2010
    Posts
    8
    I think I resolved the problem. Just remove kmod-video4linux and dkms packages and install libv4l - restart and now the cam works.

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •