Find the answer to your Linux question:
Results 1 to 5 of 5
I am having trouble injecting NIC drivers into my RHEL 6.1 x64 boot ISO. I am trying to do a kickstart deployment but I am unable to connect to my ...
Enjoy an ad free experience by logging in. Not a member yet? Register.
  1. #1
    Just Joined!
    Join Date
    Mar 2012
    Posts
    5

    Injecting NIC drivers into RHEL 6.1 x64


    I am having trouble injecting NIC drivers into my RHEL 6.1 x64 boot ISO. I am trying to do a kickstart deployment but I am unable to connect to my server and download the installation image because the NICs are not working and need drivers injected.

    Can anyone give me instructions on how to inject NIC drivers into my boot ISO? I know it somewhere in the initrd.img file, I just can't get it working. And then do I need to inject the drivers into the install image somewhere as well?

    Any help would be greatly appreciated.

    Thank you.

  2. #2
    Just Joined!
    Join Date
    Mar 2012
    Posts
    5
    Bump.

    Does anyone know how to do this?

  3. #3
    Linux Guru Lazydog's Avatar
    Join Date
    Jun 2004
    Location
    The Keystone State
    Posts
    2,677
    Have you looked at modprobe?

    Regards
    Robert

    Linux
    The adventure of a life time.

    Linux User #296285
    Get Counted

  4. $spacer_open
    $spacer_close
  5. #4
    Just Joined!
    Join Date
    Mar 2012
    Posts
    5
    I did a vim on my modprobe file and it was mostly a bunch of gibberish.

    Here is what I've done:
    -Extracted the initrd.img file from my boot ISO into a folder on my RHEL61x64 box
    -Installed the rpm file for the drivers I want onto my RHEL61x64 box
    -Copied the drivers from /lib/modules/<kernel version>/extra over to <extracted folder of initrd.img>/modules/<kernel version>/extra/
    -Copied the pci.ids, module-info, and modules.alias files from the hard drive to their respective location in the initrd.img extracted folder
    -Repackaged my initrd.img file
    -Replaced the initrd.img file on my boot ISO with the new one I created
    -When I boot off the ISO, the drivers are still not working or being used

    Did I miss something or do something wrong?

  6. #5
    Linux Newbie
    Join Date
    Feb 2009
    Posts
    101
    I thank there is no module for your network NIC.
    maybe you can find one driver for your network NIC .. and built it (using another computer may (RHEL61X64) ) then copy module to another usb driver .. when startup your booting iso. use command linux dd .
    I hope there is something help for you.

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •