Find the answer to your Linux question:
Page 1 of 2 1 2 LastLast
Results 1 to 10 of 11
When I try to install FC3 in graphical mode it is all fine and dandy in the hardware probing. It detects my video card(ATI Radeon X600 Pro) just fine and ...
Enjoy an ad free experience by logging in. Not a member yet? Register.
  1. #1
    Just Joined!
    Join Date
    Jun 2005
    Location
    Wisconsin
    Posts
    79

    FC3 - FC4 Problem


    When I try to install FC3 in graphical mode it is all fine and dandy in the hardware probing. It detects my video card(ATI Radeon X600 Pro) just fine and everythingm but when it says running anaconda - fedora core installer it comes to this white screen and freezes there. If I install in text mode I can install fine but when I restart the system freezes at First Time Boot Configuration. So then I downloaded FC4 the other day and tried installing that and it came to this screen after you can type in kernel params. The screen was text with a bunch of numbers and hex numbers and stuff. After this error thing it said: "<0>Kernel panic - not syncing - Attempted to kill init." If anyone knows what the hell is going on with that please let me know. Thanx

  2. #2
    Linux Guru budman7's Avatar
    Join Date
    Oct 2004
    Location
    Knee deep in Grand Rapids, Michigan
    Posts
    3,242
    What kind of hardware do you have?
    It looks like the wrong kernel is being loaded.
    How to know if you are a geek.
    when you respond to "get a life!" with "what's the URL?"
    - Birger

    New users read The FAQ

  3. #3
    Just Joined!
    Join Date
    Jun 2005
    Location
    Wisconsin
    Posts
    79
    My system specs:

    ATI X600 Pro
    Intel Pentium 4 3.6GHz /w HT Tech
    4GB DDR2 RAM
    250GB HDD
    BENQ DVD+RW DL
    Mobo:
    Intel Desktop Board D925XCV

  4. #4
    Linux Newbie jamey112's Avatar
    Join Date
    May 2005
    Location
    Nashville, TN
    Posts
    212
    i don't know how to help you, but wanted to say

    DDDDDDDDDDDDAAAAAAAAAMMMMMMMMMNNNNNNNNNN nice system

    4GB RAM? Thats great. I'm a RAM nut. lol. When I upgrade, RAM is always first.
    Today I fell and felt better, Just knowing this matters, I just feel stronger and SHARPER!!!, Found a box of sharp objects, What a beautiful THING!!! Box of Sharp Objects - The Used

  5. #5
    Just Joined!
    Join Date
    Jun 2005
    Location
    Wisconsin
    Posts
    79
    I am using the stenz torrent downloaded dvd thing. i386 I believe, I dont't know if that matters.

  6. #6
    Just Joined!
    Join Date
    Jun 2005
    Location
    Wisconsin
    Posts
    79
    Also with the FC3 could that be somthing wiht my ATI card?

  7. #7
    Linux Engineer
    Join Date
    Jan 2005
    Location
    Chicago (USA)
    Posts
    1,028
    In general ATI cards don't like Linux.

  8. #8
    Linux Guru techieMoe's Avatar
    Join Date
    Aug 2004
    Location
    Texas
    Posts
    9,496
    Quote Originally Posted by nextbox
    Also with the FC3 could that be somthing wiht my ATI card?
    Almost definitely. I've had previous releases of Fedora Core tank with an ATI card before.
    Registered Linux user #270181
    TechieMoe's Tech Rants

  9. #9
    Just Joined!
    Join Date
    Jun 2005
    Location
    Wisconsin
    Posts
    79
    But the system identifies my card and **** fine. Is there anything i can do? Like try install with "linux noprobe" would that work? As you can tell I'm a noob to linux

  10. #10
    Just Joined!
    Join Date
    Jun 2005
    Location
    Wisconsin
    Posts
    79
    If the wrong kernel is being loaded, how do I know what kernel to load and how do I do it?

Page 1 of 2 1 2 LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •