Find the answer to your Linux question:
Results 1 to 3 of 3
This isn't so much a question about Linux as it is about Apache. I'm trying to run an Apache server on a windows XP machine. The first time, I made ...
Enjoy an ad free experience by logging in. Not a member yet? Register.
  1. #1
    Just Joined!
    Join Date
    Sep 2008
    Posts
    59

    Can't get sample homepage on Apache


    This isn't so much a question about Linux as it is about Apache. I'm trying to run an Apache server on a windows XP machine. The first time, I made up a domain name and server name which brought me to some other website. Then i reinstalled it and used "localhost" for the name (which an article i found online suggested) and that simply brought me to a blank HTML document saying "It Works!" (I'm assuming this is the default output for localhost since i still got this page even when i stopped Apache). The error log doesn't seem to have any errors other than not finding the icon

    I'm not really sure why this is happening and most of the documentation i'm finding is way over my head. Any assistance would be appreciated

  2. #2
    Just Joined!
    Join Date
    Sep 2008
    Posts
    59
    Here's the error log. It doesn't look like there's any problems other than not finding the icon.
    Starting the Apache2.2 service
    The Apache2.2 service is running.
    ] Apache/2.2.11 (Win32) configured -- resuming normal operations
    [Tue Jun 16 13:58:12 2009] [notice] Server built: Dec 10 2008 00:10:06
    [Tue Jun 16 13:58:12 2009] [notice] Parent: Created child process 392
    [Tue Jun 16 13:58:12 2009] [notice] Child 392: Child process is running
    [Tue Jun 16 13:58:12 2009] [notice] Child 392: Acquired the start mutex.
    [Tue Jun 16 13:58:12 2009] [notice] Child 392: Starting 64 worker threads.
    [Tue Jun 16 13:58:12 2009] [notice] Child 392: Starting thread to listen on port 80.
    [Tue Jun 16 14:01:21 2009] [notice] Parent: Received shutdown signal -- Shutting down the server.
    [Tue Jun 16 14:01:21 2009] [notice] Child 392: Exit event signaled. Child process is ending.
    [Tue Jun 16 14:01:22 2009] [notice] Child 392: Released the start mutex
    [Tue Jun 16 14:01:23 2009] [notice] Child 392: All worker threads have exited.
    [Tue Jun 16 14:01:23 2009] [notice] Child 392: Child process is exiting
    [Tue Jun 16 14:01:23 2009] [notice] Parent: Child process exited successfully.
    Starting the Apache2.2 service
    The Apache2.2 service is running.
    ] Apache/2.2.11 (Win32) configured -- resuming normal operations
    [Tue Jun 16 14:03:10 2009] [notice] Server built: Dec 10 2008 00:10:06
    [Tue Jun 16 14:03:10 2009] [notice] Parent: Created child process 2300
    [Tue Jun 16 14:03:10 2009] [notice] Child 2300: Child process is running
    [Tue Jun 16 14:03:10 2009] [notice] Child 2300: Acquired the start mutex.
    [Tue Jun 16 14:03:10 2009] [notice] Child 2300: Starting 64 worker threads.
    [Tue Jun 16 14:03:10 2009] [notice] Child 2300: Starting thread to listen on port 80.
    [Tue Jun 16 14:08:16 2009] [error] [client 127.0.0.1] File does not exist: C:/Program Files/Apache Software Foundation/Apache2.2/htdocs/favicon.ico
    [Tue Jun 16 14:08:19 2009] [error] [client 127.0.0.1] File does not exist: C:/Program Files/Apache Software Foundation/Apache2.2/htdocs/favicon.ico
    The Apache2.2 service is restarting.
    The Jun 16 14:09:52 2009] [notice] Parent: Received restart signal -- Restarting the server.
    [Tue Jun 16 14:09:52 2009] [notice] Child 2300: Exit event signaled. Child process is ending.
    [Tue Jun 16 14:09:52 2009] [notice] Apache/2.2.11 (Win32) configured -- resuming normal operations
    [Tue Jun 16 14:09:52 2009] [notice] Server built: Dec 10 2008 00:10:06
    [Tue Jun 16 14:09:52 2009] [notice] Parent: Created child process 204
    [Tue Jun 16 14:09:52 2009] [notice] Child 204: Child process is running
    [Tue Jun 16 14:09:53 2009] [notice] Child 204: Acquired the start mutex.
    [Tue Jun 16 14:09:53 2009] [notice] Child 204: Starting 64 worker threads.
    [Tue Jun 16 14:09:53 2009] [notice] Child 2300: Released the start mutex
    [Tue Jun 16 14:09:54 2009] [notice] Child 2300: All worker threads have exited.
    [Tue Jun 16 14:09:54 2009] [notice] Child 2300: Child process is exiting
    [Tue Jun 16 14:09:54 2009] [notice] Child 204: Starting thread to listen on port 80.
    [Tue Jun 16 14:10:44 2009] [notice] Parent: Received shutdown signal -- Shutting down the server.
    [Tue Jun 16 14:10:44 2009] [notice] Child 204: Exit event signaled. Child process is ending.
    [Tue Jun 16 14:10:45 2009] [notice] Child 204: Released the start mutex
    [Tue Jun 16 14:10:46 2009] [notice] Child 204: All worker threads have exited.
    [Tue Jun 16 14:10:46 2009] [notice] Child 204: Child process is exiting
    [Tue Jun 16 14:10:46 2009] [notice] Parent: Child process exited successfully.
    Starting the Apache2.2 service
    The Apache2.2 service is running.
    ] Apache/2.2.11 (Win32) configured -- resuming normal operations
    [Tue Jun 16 14:14:22 2009] [notice] Server built: Dec 10 2008 00:10:06
    [Tue Jun 16 14:14:22 2009] [notice] Parent: Created child process 2548
    [Tue Jun 16 14:14:22 2009] [notice] Child 2548: Child process is running
    [Tue Jun 16 14:14:22 2009] [notice] Child 2548: Acquired the start mutex.
    [Tue Jun 16 14:14:22 2009] [notice] Child 2548: Starting 64 worker threads.
    [Tue Jun 16 14:14:22 2009] [notice] Child 2548: Starting thread to listen on port 80.
    [Tue Jun 16 14:21:16 2009] [notice] Parent: Received shutdown signal -- Shutting down the server.
    [Tue Jun 16 14:21:16 2009] [notice] Child 2548: Exit event signaled. Child process is ending.
    [Tue Jun 16 14:21:17 2009] [notice] Child 2548: Released the start mutex
    [Tue Jun 16 14:21:18 2009] [notice] Child 2548: All worker threads have exited.
    [Tue Jun 16 14:21:18 2009] [notice] Child 2548: Child process is exiting
    [Tue Jun 16 14:21:18 2009] [notice] Parent: Child process exited successfully.
    Starting the Apache2.2 service
    The Apache2.2 service is running.
    ] Apache/2.2.11 (Win32) configured -- resuming normal operations
    [Tue Jun 16 14:27:32 2009] [notice] Server built: Dec 10 2008 00:10:06
    [Tue Jun 16 14:27:32 2009] [notice] Parent: Created child process 1108
    [Tue Jun 16 14:27:32 2009] [notice] Child 1108: Child process is running
    [Tue Jun 16 14:27:32 2009] [notice] Child 1108: Acquired the start mutex.
    [Tue Jun 16 14:27:32 2009] [notice] Child 1108: Starting 64 worker threads.
    [Tue Jun 16 14:27:32 2009] [notice] Child 1108: Starting thread to listen on port 80.
    [Tue Jun 16 22:49:29 2009] [notice] Parent: Received shutdown signal -- Shutting down the server.
    [Tue Jun 16 22:49:29 2009] [notice] Child 1108: Exit event signaled. Child process is ending.
    [Tue Jun 16 22:49:30 2009] [notice] Child 1108: Released the start mutex
    [Tue Jun 16 22:49:31 2009] [notice] Child 1108: All worker threads have exited.
    [Tue Jun 16 22:49:31 2009] [notice] Child 1108: Child process is exiting
    [Tue Jun 16 22:49:31 2009] [notice] Parent: Child process exited successfully.

  3. #3
    Just Joined!
    Join Date
    Jun 2009
    Posts
    6
    Quote Originally Posted by Xelaric View Post
    The first time, I made up a domain name and server name which brought me to some other website.
    I am assuming this is because you used a domain name that is being used publicly, and when your machine tried to find the IP address of the domain it found it on the internet. You can fix this by typing in the IP address of your apache server, creating an entry on your dns server, or editing the hosts file on the all hosts you want to connect with.

    Quote Originally Posted by Xelaric View Post
    Then i reinstalled it and used "localhost" for the name (which an article i found online suggested) and that simply brought me to a blank HTML document saying "It Works!" (I'm assuming this is the default output for localhost since i still got this page even when i stopped Apache).
    This is strange. The page should not show up when Apache is not running. Try refreshing your browser.

    The error log looks like everything is running fine.

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •