Hello Experts,

(Please note that I don't have 15 posts yet, so I can't put proper url's here; substituted with other characters).

Also, I am fairly new to all this, so please be nice...

I am pretty confident that my installation (see below) is correct because everything works as expected (I think).

My domain registrar says before they can register/bind myownserver(dot)com to point to my IP, they require a fully functioning SMTP server at my IP which is capable of receiving mail for postmaster- and abuse(at)myownserver(dot)com

So I have this installation:
howtoforge(dot)com/perfect-server-ubuntu-12.10-apache2-bind-dovecot-ispconfig-3

My registrar did create an MX record for me at:
MAIL(dot)myownserver(dot)com

in their zone on:
NS1(dot)REGISTRARSDOMAIN(dot)TLD
and
NS2(dot)REGISTRARSDOMAIN(dot)TLD

DIG and NSLOOKUP records confirms the above.

I therefor have used the above NameServers' IPs and mail(dot)myownserver(dot)com in my Server/Postfix configuration.

What I think I know:

My IP does NOT resolve to myownserver(dot)com yet.

My IP DOES have a MX record (?)
mail(dot)myownserver(dot)com

When doing a smtp test AGAINST MY IP here...
h**ps;//wormly(dot)com/test_smtp_server

...I get the following result:

-----------------------------------
Connecting...
SMTP -> FROM SERVER:
220 mail(dot)myownserver(dot)com ESMTP Postfix (Ubuntu)
SMTP -> FROM SERVER:
250-myownmailserver
250-PIPELINING
250-SIZE
250-VRFY
250-ETRN
250-STARTTLS
250-AUTH PLAIN LOGIN
250-AUTH=PLAIN LOGIN
250-ENHANCEDSTATUSCODES
250-8BITMIME
250 DSN
MAIL FROM: someone(at)somewhere(dot)com
SMTP -> FROM SERVER:
250 2.1.0 Ok
RCPT TO: postmaster(at)myownserver(dot)com
SMTP -> FROM SERVER:
250 2.1.5 Ok
Sending Mail Message Body...
SMTP -> FROM SERVER:
354 End data with .
SMTP -> FROM SERVER:
250 2.0.0 Ok: queued as 37BD92608
Message completed successfully.
----------------------------------------

Looking at the above result, I assume that my SMTP server does in fact accept mail FROM ANYWHERE to postmaster(at)myownserver(dot)com - because I have an MX record - even though I don't have a Qualified Domain Name yet.

Is this correct ?
Can i go back to my registrar with this working Postfix configuration ?

Please comment your thoughts on this.

Thank you kindly.

Jamie.