Find the answer to your Linux question:
Results 1 to 3 of 3
hello every one, just installed to the newest slackware12 with its latest default 2.6... kernel hoping in less problems but.... what was i thinking? frustrating really, cos my initial choice ...
Enjoy an ad free experience by logging in. Not a member yet? Register.
  1. #1
    Linux Newbie
    Join Date
    Jan 2004
    Location
    UK
    Posts
    131

    no sound + no noatun on a new slack12 install


    hello every one,
    just installed to the newest slackware12 with its latest default 2.6... kernel hoping in less problems but.... what was i thinking? frustrating really, cos my initial choice of Linux OS to Microsoft OS was speed, manageability and actual OS interaction but it is really proving to be a hard OS to run efficiently on a day-to-day basis (unless IT is your job and all you do is fiddling with PC all/every day!)
    anyway, back to the problem, after a fine installation, I noticed that there is no sound and noatun is not even starting or opening any media file - i run 'alsaconf' and everything seems to be in perfect working order i.e. sees my card etc, but no system sounds (which are enabled) work and when I tried to listen to audio files same, nothing! - now is it just me/my machine? or has any one had similar problems?

    lspci gives:
    00:00.0 Host bridge: Intel Corporation 82845 845 [Brookdale] Chipset Host Bridge (rev 11)
    00:01.0 PCI bridge: Intel Corporation 82845 845 [Brookdale] Chipset AGP Bridge (rev 11)
    00:1d.0 USB Controller: Intel Corporation 82801DB/DBL/DBM (ICH4/ICH4-L/ICH4-M) USB UHCI Controller #1 (rev 02)
    00:1d.1 USB Controller: Intel Corporation 82801DB/DBL/DBM (ICH4/ICH4-L/ICH4-M) USB UHCI Controller #2 (rev 02)
    00:1d.2 USB Controller: Intel Corporation 82801DB/DBL/DBM (ICH4/ICH4-L/ICH4-M) USB UHCI Controller #3 (rev 02)
    00:1d.7 USB Controller: Intel Corporation 82801DB/DBM (ICH4/ICH4-M) USB2 EHCI Controller (rev 02)
    00:1e.0 PCI bridge: Intel Corporation 82801 PCI Bridge (rev 82)
    00:1f.0 ISA bridge: Intel Corporation 82801DB/DBL (ICH4/ICH4-L) LPC Interface Bridge (rev 02)
    00:1f.1 IDE interface: Intel Corporation 82801DB (ICH4) IDE Controller (rev 02)
    00:1f.5 Multimedia audio controller: Intel Corporation 82801DB/DBL/DBM (ICH4/ICH4-L/ICH4-M) AC'97 Audio Controller (rev 02)
    00:1f.6 Modem: Intel Corporation 82801DB/DBL/DBM (ICH4/ICH4-L/ICH4-M) AC'97 Modem Controller (rev 02)
    01:00.0 VGA compatible controller: nVidia Corporation NV17 [GeForce4 420 Go] (rev a3)
    02:07.0 FireWire (IEEE 1394): Texas Instruments TSB43AB22/A IEEE-1394a-2000 Controller (PHY/Link)
    02:09.0 Ethernet controller: Realtek Semiconductor Co., Ltd. RTL-8139/8139C/8139C+ (rev 10)
    02:0b.0 CardBus bridge: Toshiba America Info Systems ToPIC100 PCI to Cardbus Bridge with ZV Support (rev 32)
    02:0b.1 CardBus bridge: Toshiba America Info Systems ToPIC100 PCI to Cardbus Bridge with ZV Support (rev 32)
    02:0d.0 System peripheral: Toshiba America Info Systems SD TypA Controller (rev 03)

    many thanks in advance for any suggestions
    If you get on the wrong train all the stations you will come to will be the wrong stations.
    Zen

  2. #2
    Trusted Penguin Dapper Dan's Avatar
    Join Date
    Oct 2004
    Location
    The Sovereign State of South Carolina
    Posts
    4,628
    After you ran alsaconf, did you run alsamixer to set levels? After that, did you run alsactl store to save the changes? Did you turn sound on and up from the kde control center?
    Linux Mint + IceWM Registered:#371367 New Members: click here

  3. #3
    Linux Newbie
    Join Date
    Jan 2004
    Location
    UK
    Posts
    131
    hello Dan,
    sorry for the delay in replying to your prompt help but work often takes me out of town - anyway, i forgot to mention this on the first request of help: i did run 'alsamixer' and 'alsactl store' after 'alsaconf' and all sound in kde control centre were/are up and on - result: no sound!
    the frustrating thing is that I can actually see the graphic equalizer moving as music is playing on amorok but i cant hear the output! tried to listen to music on root account, same result! - what am i doing wrong? or maybe what am I not doing at all? what are issues can be related to sound output?
    don't think it's about permission cos there is no sound on my root account either.... and how do i explain noatun not working? broken package? if so, would slapt-get not fix that? i did run slapt-get hoping... but i was wrong!
    thanks
    If you get on the wrong train all the stations you will come to will be the wrong stations.
    Zen

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •