Find the answer to your Linux question:
Results 1 to 8 of 8
Hi you guys, recently I downloaded Vector linux, which is said to be drived from Slackware. I have a couple of problems, my first being the display is very low ...
Enjoy an ad free experience by logging in. Not a member yet? Register.
  1. #1
    Just Joined!
    Join Date
    Sep 2007
    Posts
    25

    Question Vector linux


    Hi you guys,
    recently I downloaded Vector linux, which is said to be drived from Slackware. I have a couple of problems, my first being the display is very low quality, I want to know how I can change the color and which setting are the best. I am also interested in web dev. Is it possible to use Apache onVector Linux?

  2. #2
    Blackfooted Penguin daark.child's Avatar
    Join Date
    Apr 2006
    Location
    West Yorks
    Posts
    4,393
    Apache can be installed and should work on any distro. For the graphics issue, have you tried reconfiguring your X server.

  3. #3
    Just Joined!
    Join Date
    Sep 2007
    Posts
    25

    Help

    I am a newbie, how do I configure my graphics card?

  4. #4
    Blackfooted Penguin daark.child's Avatar
    Join Date
    Apr 2006
    Location
    West Yorks
    Posts
    4,393
    You run the command xorgconfig. I am not sure if Vector has a gui tool that would help, but xorgconfig should work fine.

  5. #5
    Just Joined!
    Join Date
    Sep 2007
    Posts
    25
    sorry daark child, I meant configure the X server. please help

  6. #6
    Blackfooted Penguin daark.child's Avatar
    Join Date
    Apr 2006
    Location
    West Yorks
    Posts
    4,393
    Quote Originally Posted by evak View Post
    sorry daark child, I meant configure the X server. please help
    xorgconfig is used to configure the X server including graphics settings.

  7. #7
    Linux Engineer Freston's Avatar
    Join Date
    Mar 2007
    Location
    The Netherlands
    Posts
    1,049
    Yeah, Vector is based on Slackware. But it has -apart from other differences- some added GUI tools. You may want to check out VASM and VASMCC. This depends a little on which version you have, but I take it you run 5.9??

    If that doesn't get you any further post here what kind of monitor and resolution you have, and what kind of video card.
    Can't tell an OS by it's GUI

  8. #8
    Just Joined!
    Join Date
    Sep 2007
    Posts
    25
    y'all have been a great help. problem solved. BTW I am running version 5.0.

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •