Find the answer to your Linux question:
Results 1 to 5 of 5
Ok I noticed my KDE was out of date so I did swaret update. It updated my KDE fine but now it only lets me run X as root. If ...
Enjoy an ad free experience by logging in. Not a member yet? Register.
  1. #1
    Linux Engineer adrenaline's Avatar
    Join Date
    Aug 2004
    Location
    Seattle, Washington
    Posts
    1,058

    After swaret?


    Ok I noticed my KDE was out of date so I did swaret update.

    It updated my KDE fine but now it only lets me run X as root. If I try and run as a user tells me I don't have permission to write to my home directory. Has anybody ran into this before.

    Number two It lost my sound driver snd-intel8x0 I tried to modprobe snd-intel8x0 tells me can't find module
    Any ideas?

    Thanks,
    Mike

  2. #2
    Linux Engineer adrenaline's Avatar
    Join Date
    Aug 2004
    Location
    Seattle, Washington
    Posts
    1,058
    Alright here is the deal I compiled my kernel from 2.4 to 2.6
    I got sound working great. but now I have no network. I was hoping someone might have ran into this before
    if I type ifconfig eth0 up I get an error:
    SIOCSIFFLAGS: Resource Temporarily Unavailable

    I can't get networking wireless or wired. I am in a jamb anybody have any ideas???
    Mike

  3. #3
    Just Joined!
    Join Date
    Jul 2004
    Posts
    53
    Did you upgrade your kernel modules along with your kernel? I used the kernel packages in the testing/ folder on disk two. Once I forgot to install the modules package and was having all kinds of trouble.

    Hope that helps.

  4. $spacer_open
    $spacer_close
  5. #4
    Linux Engineer adrenaline's Avatar
    Join Date
    Aug 2004
    Location
    Seattle, Washington
    Posts
    1,058
    I got the kernel off the net. I did a make modules and make modules install if that is what you are meaning. I have the modules I can see them. I think that I have an IRQ conflict but I don't know what to do about it.
    I can't get eth0 to come up but I can get eth1 to come up but I can't get eth1 to do anything. I can get my wireless pcmcia card to flash but the eth stuff is broken so I doesn't know that its there. If I do a lsmod it shows all of my modules but it says none are used. I am at a real loss here because everything was working in the 2.4 kernel and I upgraded with swaret and lost my sound so I decided to recompile the kernel everthing went great got my sound work but lost all of my networking. I now have recompiled 5 times and I can't get networking. I am getting tired of compiling.

    I compiled to 2.6.7 maybe I will compile a 2.6.8 or 9 any suggestions

    Mike

  6. #5
    Just Joined!
    Join Date
    Jul 2004
    Posts
    53

    ::shrug::

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •