Find the answer to your Linux question:
Results 1 to 3 of 3
Right. I got way toooo cocky when trying to compile a new distro and for me been a relative n00b it was easier to reinstall, especially since i have only ...
Enjoy an ad free experience by logging in. Not a member yet? Register.
  1. #1
    Just Joined!
    Join Date
    Jan 2005
    Posts
    68

    Alsamixer no elems forgot how to sort it out...


    Right.

    I got way toooo cocky when trying to compile a new distro and for me been a relative n00b it was easier to reinstall, especially since i have only been using slack for a week so i didnt loose too much. Besides i did the install without needing a readme this time which can only be a good thing.

    Im looking for a thread which showed me the way to deal with this problem. (hope this makes sense...) I had to move the something to do with a modem to the hotplug blacklist as it was the sound card 0 and my soundcard was 1 (sense?) and this sorted the problem out.

    Does anyone know how to do this or have a link? I have been looking for ags through google but cant find the thread again.

    Thanks

  2. #2
    Just Joined!
    Join Date
    Jan 2005
    Posts
    68
    Sorry, should have added some detail. I found this

    According to the bug report from alsa-project.org (bug id 0000245), hotplug
    is automatically loading the snd-intel8x0m (modem) module. After adding
    this module to /etc/hotplug/blacklist, alsamixer and the sound is working
    just fine.
    Which is exactly what i did but i cant remember how to do it.

    Do i just add "snd-intel8x0m" to etc/hotplug/blacklist ??

    Thanks

  3. #3
    Just Joined!
    Join Date
    Jan 2005
    Posts
    68
    Yeah, that worked, i should have more confidence....

  4. $spacer_open
    $spacer_close

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •