Find the answer to your Linux question:
Results 1 to 4 of 4
I have just installed Slackware, and I have gotten sound to work just fine with one small problem. When Ever I reboot the system all my sound is muted. All ...
Enjoy an ad free experience by logging in. Not a member yet? Register.
  1. #1
    Just Joined!
    Join Date
    May 2005
    Posts
    4

    A simple Question .... I hope


    I have just installed Slackware, and I have gotten sound to work just fine with one small problem. When Ever I reboot the system all my sound is muted. All I thave to do to fix this is open up Volume Control and unmute my sound but it be nice if I did not have to do this. I was wondering if anyone here as had a smilar problem & knows how to fix it.

  2. #2
    Linux Guru Flatline's Avatar
    Join Date
    Feb 2005
    Posts
    2,204
    After you fix the volume level, try
    Code:
    alsactl store
    There are two major products that come out of Berkeley: LSD and UNIX. We don't believe this to be a coincidence.

    - Jeremy S. Anderson

  3. #3
    Linux Guru sarumont's Avatar
    Join Date
    Apr 2003
    Location
    /dev/urandom
    Posts
    3,682
    Do this as root:

    Code:
    alsactl store
    "Time is an illusion. Lunchtime, doubly so."
    ~Douglas Adams, The Hitchhiker's Guide to the Galaxy

  4. #4
    Just Joined!
    Join Date
    May 2005
    Posts
    4
    Thanks for your help. It was kinda anoying having to adjust my sound everytime I restarted.

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •