Find the answer to your Linux question:
Results 1 to 4 of 4
i have no sound i get the sound server info message device/dsp cant be opened the sound server will continue using the null output device any sugestions?...
Enjoy an ad free experience by logging in. Not a member yet? Register.
  1. #1
    Just Joined!
    Join Date
    May 2006
    Posts
    6

    Smile no sound


    i have no sound i get the sound server info message device/dsp cant be opened the sound server will continue using the null output device any sugestions?

  2. #2
    Just Joined! gusisfry's Avatar
    Join Date
    Jan 2006
    Location
    PDX Oregon
    Posts
    17

    Smile alsaconf

    I had simular difficulties on my Slack 10.1 Inspriron 5100 installation. I first messed with the 'alsaconf' and then slowly experimented with the differnet sound server settings. It looks to be working the best with the aRts plugin.
    If you are having further throuble I will look at my docs to see what I originally did.

  3. #3
    Just Joined!
    Join Date
    May 2006
    Posts
    6
    thanks a bunch ill try that i have linux installed on a old dell desktop originally had windows 98 im having a hard time getting my internet going but ill tinker with a few more things on it and read alot more

  4. #4
    Just Joined! LinuxBox420's Avatar
    Join Date
    Jan 2005
    Posts
    32
    Alsa is muted by default. You have to run alsaconf, unmute, and run alsactl store as root to save the changes.

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •