Find the answer to your Linux question:
Page 1 of 2 1 2 LastLast
Results 1 to 10 of 16
I can't get slack 11 to run my nic or sound. for some reason no other distro will install on my system. I have tried opensuse, vector, arch ubuntu, myah, ...
Enjoy an ad free experience by logging in. Not a member yet? Register.
  1. #1
    Just Joined!
    Join Date
    Jun 2007
    Posts
    9

    Network and sound, Slack 11


    I can't get slack 11 to run my nic or sound. for some reason no other distro will install on my system. I have tried opensuse, vector, arch ubuntu, myah, mepis, sam & some others. most hang on install. I did get opensuse to setup partition table & got to play tetris, but just hung there. ubuntu live booted but the install icon did nothing. I even tried my old retial mandrake 8.1. slax worked perfectly so I tried slackware 11.0. it runs great but no sound or network. is there something i con change in my bios to help or is my Asus p4sp-mx mobo just a piece of crap?

    Thanks..................
    .......Toxxik............

  2. #2
    Linux Newbie
    Join Date
    Nov 2005
    Location
    Philippines
    Posts
    198
    have you tried "alsaconf" in the CLI in your Slack 11.0?

    i am using Slack 10.2 (soon to be 11.0) and VL 5.1 SOHO and 5.8GOLD no problem so far in the sound category.. i just used alsaconf
    P4 1.8, 1G DDR ram, 64mb GF2 MX400, 80G WD and 40G Maxtor, ECS mobo. Playing XP,Slack 12.0 and Vector Linux 5.8 GOLD, STD 6.0 Zenwalk 4.6.1, OpenBSD 3.9

  3. #3
    Linux Engineer aliov's Avatar
    Join Date
    Dec 2006
    Location
    Geneva,Beirut
    Posts
    1,078
    Fisrt there is something wrong,why all these these dirtro that you tried won't work ? we should think about this before configuring Slack, so please tell us about your hardware,wish processor you are using and about your RAM to see for what this problem related to ,and after we can go ahead to configure your sound/network.

    lspci (as root ) and post the output of this commands to see all your pci hardwares.

    Cheers.
    Linux is not only an operating system, it's a philosophy.
    Archost.

  4. $spacer_open
    $spacer_close
  5. #4
    Just Joined!
    Join Date
    Jun 2007
    Posts
    9
    Sorry it took so long but I fried my windows HD and had to start over. I had to use slax to post this. Anywho.............


    It is an Asus p4sp-mx mobo w/ celaron 1.7 ghz & 128 ram.

    lspci results are.

    00:00.0 Host bridge: Silicon Integrated Systems [SiS] 651 Host (rev 02)
    00:01.0 PCI bridge: Silicon Integrated Systems [SiS] Virtual PCI-to-PCI bridge (AGP)
    00:02.0 ISA bridge: Silicon Integrated Systems [SiS] SiS962 [MuTIOL Media IO] (rev 25)
    00:02.1 SMBus: Silicon Integrated Systems [SiS] SiS961/2 SMBus Controller
    00:02.5 IDE interface: Silicon Integrated Systems [SiS] 5513 [IDE]
    00:02.7 Multimedia audio controller: Silicon Integrated Systems [SiS] Sound Controller (rev a0)
    00:03.0 USB Controller: Silicon Integrated Systems [SiS] USB 1.0 Controller (rev 0f)
    00:03.1 USB Controller: Silicon Integrated Systems [SiS] USB 1.0 Controller (rev 0f)
    00:03.3 USB Controller: Silicon Integrated Systems [SiS] USB 2.0 Controller
    00:04.0 Ethernet controller: Silicon Integrated Systems [SiS] SiS900 PCI Fast Ethernet (rev 91)
    01:00.0 VGA compatible controller: ATI Technologies Inc RV280 [Radeon 9200 PRO] (rev 01)

    I also noticed that my dvdrw drive is not showing up, which is odd considering I used it to do the install.

    Any help would be great.
    Thanx..........
    ........Toxxik..

  6. #5
    Linux Engineer aliov's Avatar
    Join Date
    Dec 2006
    Location
    Geneva,Beirut
    Posts
    1,078
    For your sound card try to run as rood alsaconf and follow the steps to configure your sound.

    for the network card,(SIS 900) this is completely supported by the Linux Kernel,to run ifconfig and post the output of that command.

    Cheers.
    Linux is not only an operating system, it's a philosophy.
    Archost.

  7. #6
    Just Joined!
    Join Date
    Jun 2007
    Posts
    9
    I did it in slack & slax. big diff.

    slack:

    lo Link encap:Local Loopback
    inet addr:127.0.0.1 Mask:255.0.0.0
    UP LOOPBACK RUNNING MTU:16436 Metric:1
    RX packets:0 errors:0 dropped:0 overruns:0 frame:0
    TX packets:0 errors:0 dropped:0 overruns:0 carrier:0
    collisions:0 txqueuelen:0
    RX bytes:0 (0.0 b) TX bytes:0 (0.0 b)

    slax:

    eth0 Link encap:Ethernet HWaddr 00:11:2F:9A:03:00
    inet addr:192.168.2.3 Bcast:192.168.2.255 Mask:255.255.255.0
    inet6 addr: fe80::211:2fff:fe9a:300/64 Scope:Link
    UP BROADCAST NOTRAILERS RUNNING MULTICAST MTU:1500 Metric:1
    RX packets:2278 errors:0 dropped:0 overruns:0 frame:0
    TX packets:2667 errors:0 dropped:0 overruns:0 carrier:0
    collisions:0 txqueuelen:1000
    RX bytes:830148 (810.6 KiB) TX bytes:350799 (342.5 KiB)
    Interrupt:10 Base address:0x8800

    lo Link encap:Local Loopback
    inet addr:127.0.0.1 Mask:255.0.0.0
    inet6 addr: ::1/128 Scope:Host
    UP LOOPBACK RUNNING MTU:16436 Metric:1
    RX packets:0 errors:0 dropped:0 overruns:0 frame:0
    TX packets:0 errors:0 dropped:0 overruns:0 carrier:0
    collisions:0 txqueuelen:0
    RX bytes:0 (0.0 b) TX bytes:0 (0.0 b)


    As for the alsa I typed config rather than conf. Oops, have to try that agian........
    ...............Toxxik...............

  8. #7
    Just Joined!
    Join Date
    Jun 2007
    Posts
    9
    Ok, alsa said it found no compatable pnp pci cards. I ran it agian in slax and it found it no problem.

  9. #8
    Linux Engineer aliov's Avatar
    Join Date
    Dec 2006
    Location
    Geneva,Beirut
    Posts
    1,078
    Ah yes,i know what is your problem,if you installed Slackware 11.0 it comes with 2.4.33 kernel wish doesn't have too much hardware support (basically it's used for servers) ,know all what you need it's to use another kernel,you can use the one wish inside the Slack DVD in the testing directory called 2.6.17 ,don't forget to install it's modules also and after enable the udev instead of hotplug, go to /etc/rc.d and chmod +x rc.udev
    chmod -x rc.hotplug.

    after the installing of that kernel chack your lilo/grub configuration.

    If you still have any problem post here please.

    Cheers,
    Linux is not only an operating system, it's a philosophy.
    Archost.

  10. #9
    Just Joined!
    Join Date
    Jun 2007
    Posts
    9
    I totaly lost. the dvd has 2.6.18 but once in slack I cant access the dvd drive to install modules.

  11. #10
    Linux Engineer aliov's Avatar
    Join Date
    Dec 2006
    Location
    Geneva,Beirut
    Posts
    1,078
    check your fstab file wish is inside /etc there is something like
    /dev/hdb /mnt/dvd udf,iso9660 user,noauto 0 0

    make sure that you have a directory called /mnt/dvd
    mount the Volume mount dvd and install the extra/linux-2.6.17.13.

    you can also use :
    mount -t iso9660 /dev/hdb dvd where hdb is the name of the inode dvd device and dvd is a directory.

    post here if there is any news.
    Linux is not only an operating system, it's a philosophy.
    Archost.

Page 1 of 2 1 2 LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •