Find the answer to your Linux question:
Results 1 to 7 of 7
Ok, here is the problem: After i downloaded the dvd from torrent i booted the cd and did fresh install. at the lilo promp a loaded the linux i get ...
Enjoy an ad free experience by logging in. Not a member yet? Register.
  1. #1
    Linux Newbie TrashOverride's Avatar
    Join Date
    May 2004
    Location
    @home...soon in your homes ;) /usr/src/bulgaria
    Posts
    162

    Angry Slackware 12 boot problem


    Ok, here is the problem:
    After i downloaded the dvd from torrent i booted the cd and did fresh install.
    at the lilo promp a loaded the linux i get blank screeen, which is weard because i used kernel 2.6.21.5 with Slackware 11.
    than i tryed booting again from cd with:
    Code:
    hugesmp.s root=/dev/sda2 rdinitd= ro
    login with root and make my own config /about 3 times/
    the last time i got an kernel panic error that says somthing about driver 8.2 /which is something about my hdd/. I try to fix it but i couldent, so i decided to do a new fresh install.
    I put my dvd in and rebooted and when i asks me about the source i put auto find dvd. It searches but doesnt find anything, so i try manually to load the source, but still nothing.
    I decidet to see if the disc i ok and i opend it under window$ and says that the disk is empty!!!
    so i try again with new dvd, again all the steps that i described above, but now i used the kernel-huge-smp-2.6.21.5 config files from my previous slackware current, and still blank screen. all the modules that i need are loaded.
    Now the disk is still the same, windows says its empty, and i could boot from it but when i get setup source selection it cannot find the cd/dvd-rom.
    Now i downloaded the dvd from mirror, but i dont know what is wrong, and why after one install the dvd is erased and windows says its empty??

    What could it be wrong?? I'm very confused now, 2 days no success...:drown:

    EDIT: i get this when i type lilo:
    Code:
    Warning LBA32 addressing assumed
    ....
    ....
    One warning was issued

  2. #2
    Linux Engineer aliov's Avatar
    Join Date
    Dec 2006
    Location
    Geneva,Beirut
    Posts
    1,078
    About the dvd i can't say a word, since if you burn the dvd nothing will erase the data unless you use a utility for this and the dvd is rw.

    for the blank screen, it's related to the framebuffer of your vga, so append this option for lilo append="failsafe".

    Regards.
    Linux is not only an operating system, it's a philosophy.
    Archost.

  3. #3
    Linux Newbie TrashOverride's Avatar
    Join Date
    May 2004
    Location
    @home...soon in your homes ;) /usr/src/bulgaria
    Posts
    162
    i tried it but still the same.
    But i dont think its framebuffer, because the hdd led doesnt light, and it's not loading anything
    Code:
    Loading Linux-custom.................................................................
    BIOS data check successful
    After that is blank, black, empty screen...
    i've been trying different configs for 12 hours today and stuck, and cannot think anything else for now...

    10x for the responses

  4. #4
    Linux Engineer aliov's Avatar
    Join Date
    Dec 2006
    Location
    Geneva,Beirut
    Posts
    1,078
    append also acpi=off ,

    to be sure that it's not the frame buffer boot and wait a while, type root and the root passowrd (if you already set it ) and halt or reboot,wait and see if your system shutdown ,yes i understand that the hdd led is not blinking but just to be sure.

    Regards.
    Linux is not only an operating system, it's a philosophy.
    Archost.

  5. #5
    Linux Newbie TrashOverride's Avatar
    Join Date
    May 2004
    Location
    @home...soon in your homes ;) /usr/src/bulgaria
    Posts
    162
    ok
    append apci=off worked but i see dots instead ow words and i also se 2 linux logos also when it reaches to a certain point /which i am unable to see / it restarts the computer...
    i'm thinking of what might be the problem and i'll check just to be sure and post the output.

    EDIT: i disabled nVidia frame buffer and now i see everithing.
    EDIT2:

    10 seconds later

    after that -> restart !

  6. #6
    Linux Newbie TrashOverride's Avatar
    Join Date
    May 2004
    Location
    @home...soon in your homes ;) /usr/src/bulgaria
    Posts
    162
    Resolved:
    i did:
    append irqpoll i lilo.conf and it is working

    10x to all

  7. #7
    Linux Newbie TrashOverride's Avatar
    Join Date
    May 2004
    Location
    @home...soon in your homes ;) /usr/src/bulgaria
    Posts
    162
    One thing thow... after append apci=off, when i type lilo i get:
    Warning:LBA32 Adressing Assumed
    Added Linux*
    Added Windows

    What is that LBA32??

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •