Find the answer to your Linux question:
Results 1 to 3 of 3
Hello friends, I have nokia 3230 with idea gprs and i want to configure it for open suse 11.0. I have problem with wvdial command... Erros i got are as ...
Enjoy an ad free experience by logging in. Not a member yet? Register.
  1. #1
    Just Joined!
    Join Date
    Jan 2009
    Posts
    1

    Unhappy nokia 3230 modem detection problem in open suse 11.0


    Hello friends,
    I have nokia 3230 with idea gprs and i want to configure it for open suse 11.0. I have problem with wvdial command...

    Erros i got are as follows
    for wvdialconf /etc/wvdial.conf

    [linux-lck3:/home/rtdp # wvdialconf /etc/wvdial.conf
    Editing `/etc/wvdial.conf'.

    Scanning your serial ports for a modem.

    ttyS0<*1>: ATQ0 V1 E1 -- failed with 2400 baud, next try: 9600 baud
    ttyS0<*1>: ATQ0 V1 E1 -- failed with 9600 baud, next try: 115200 baud
    ttyS0<*1>: ATQ0 V1 E1 -- and failed too at 115200, giving up.
    Modem Port Scan<*1>: S1 S2 S3
    ttyS4<Info>: No such device or address
    Modem Port Scan<*1>: S4
    ttyS5<Info>: No such device or address
    Modem Port Scan<*1>: S5
    ttyS6<Info>: No such device or address
    Modem Port Scan<*1>: S6
    ttyS7<Info>: No such device or address
    Modem Port Scan<*1>: S7
    WvModem<*1>: Cannot get information for serial port.
    ttyACM0<*1>: ATQ0 V1 E1 -- failed with 2400 baud, next try: 9600 baud
    ttyACM0<*1>: ATQ0 V1 E1 -- failed with 9600 baud, next try: 115200 baud
    ttyACM0<*1>: ATQ0 V1 E1 -- and failed too at 115200, giving up.


    Sorry, no modem was detected! Is it in use by another program?
    Did you configure it properly with setserial?
    for lsusb it detects the phone correctly as-

    linux-lck3:/home/rtdp # lsusb
    Bus 001 Device 001: ID 1d6b:0001 Linux Foundation 1.1 root hub
    Bus 005 Device 001: ID 1d6b:0001 Linux Foundation 1.1 root hub
    Bus 004 Device 005: ID 0421:0421 Nokia Mobile Phones 3230 Phone Parent
    Bus 004 Device 001: ID 1d6b:0001 Linux Foundation 1.1 root hub
    Bus 003 Device 001: ID 1d6b:0001 Linux Foundation 1.1 root hub
    Bus 002 Device 001: ID 1d6b:0002 Linux Foundation 2.0 root hub
    whenever i issue wvdial command it gives error as follows--

    linux-lck3:/home/rtdp # wvdial
    --> WvDial: Internet dialer version 1.60
    --> Cannot get information for serial port.
    --> Initializing modem.
    --> Sending: ATZ
    --> Sending: ATQ0
    --> Re-Sending: ATZ
    ICE default IO error handler doing an exit(), pid = 5830, errno = 11
    --> Modem not responding.
    i have edited wvdial.conf properly.. it just don't detect the modem ..

    please help me configure it properly..
    i am stuck at this problem for many days..

  2. #2
    Linux Engineer scrarfussi's Avatar
    Join Date
    Aug 2006
    Posts
    1,029
    Go to yast network device's modem if yast can detect your modem then all is Well you can configure another dialer kpp or the one for gnome if that don't won't work you might have too consider using bluetooth if your phone support's it

  3. #3
    Linux Guru D-cat's Avatar
    Join Date
    Jan 2009
    Location
    Bounce between Dover, NH - Shapleigh, ME
    Posts
    1,638
    http://www.linuxforums.org/forum/sus...kia-modem.html

    I guess the device actually mounts on /dev/rfcomm0

    Hopefully Devil's Casper catches wind of this thread, since he has experience with this family of phones and could probably help you better than the rest of us.
    Good luck!

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •