Find the answer to your Linux question:
Results 1 to 8 of 8
Hello friends i have selected KDE welcome screen as default. now when i am using Gnome desktop. when i restart or shutdown the system it's logging off to welcome screen ...
Enjoy an ad free experience by logging in. Not a member yet? Register.
  1. #1
    Just Joined! zeneknath's Avatar
    Join Date
    Feb 2010
    Posts
    42

    Post Not shutting down


    Hello friends

    i have selected KDE welcome screen as default. now when i am using Gnome desktop. when i restart or shutdown the system it's logging off to welcome screen & it is NOT shutting down. it's happening with both user & root with Gnome desktop. on the other hand if i shutdown using KDE desktop its shutting down with no problems. any suggestions?

    thanks !

  2. #2
    Just Joined! parsilinux's Avatar
    Join Date
    Mar 2010
    Location
    Iran-Tehran
    Posts
    4
    Hi , i am new to linux & this is my first post here...
    ----------------------------------------------------------
    I think you should try to shutdown your computer using Terminal in Gnome . so if there was any problem , the commands will show it and the troubleshooting would be easier ...

    i think the shutdown command is :

    shutdown -h now
    + do u have any folder on your desktop that is mount on your /home directory ?

    if so , try to unmount it or mount it to somewhere else like Documents & try again .

  3. #3
    Linux User
    Join Date
    Sep 2008
    Location
    UK
    Posts
    358
    I had a similar problem with 11.2, but I only have gnome and no kde. The latest updates fixed this.

  4. #4
    Linux Guru gogalthorp's Avatar
    Join Date
    Oct 2006
    Location
    West (by God) Virginia
    Posts
    3,104
    Newest kernel should fix it. Just do an update from yast

  5. #5
    Just Joined! zeneknath's Avatar
    Join Date
    Feb 2010
    Posts
    42

    Post Ok !

    I don't have any folder's on the desktop except home & trash

    will try updating ......it

    thanks !

  6. #6
    Super Moderator devils casper's Avatar
    Join Date
    Jun 2006
    Location
    Chandigarh, India
    Posts
    24,729
    Which version of SuSe are you using?
    Post the output of uname -a command here.
    It is amazing what you can accomplish if you do not care who gets the credit.
    New Users: Read This First

  7. #7
    Linux Guru gogalthorp's Avatar
    Join Date
    Oct 2006
    Location
    West (by God) Virginia
    Posts
    3,104
    not sure what folders have to do with it???

    In any case go to yast and check for updates. It would help to know what version. If older the 11.0 there are no updates

  8. #8
    Just Joined! parsilinux's Avatar
    Join Date
    Mar 2010
    Location
    Iran-Tehran
    Posts
    4
    Quote Originally Posted by gogalthorp View Post
    not sure what folders have to do with it???

    In any case go to yast and check for updates. It would help to know what version. If older the 11.0 there are no updates
    Hi , i googled about this problem and i read somewhere that it may happen
    if the unmount proccess during shutdown fail ...
    i don't know so much , so forgive me

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •