Find the answer to your Linux question:
Results 1 to 3 of 3
I had configured php, mysql , apache with old versions of gd and zlib. Phpinfo showed the earlier versions indicating that the installation was successful. Now for some professional reasons ...
Enjoy an ad free experience by logging in. Not a member yet? Register.
  1. #1
    Just Joined!
    Join Date
    Mar 2006
    Posts
    14

    Exclamation phpinfo wont show updated values..Why??? Help


    I had configured php, mysql , apache with old versions of gd and zlib. Phpinfo showed the earlier versions indicating that the installation was successful. Now for some professional reasons I upgraded libxml to libxml2, gd to 2.0.3, and installed zlib, jpegsrc and png. configured php with ./configure command did make, make clean and make install. All went smoothly. Now when I checked phpinfo page it still seem to show the old values. I also get the error. "imagecreatetruecolor(): requires GD 2.0...." when try to execute a line graph code.

    What could be the error???? Its so crazy...

    Can somebody pls pls pls shed some light and suggestion into it. Have tried all possible permutations and combinations. Pls HELLLPPPPPP!!!

  2. #2
    Just Joined!
    Join Date
    May 2004
    Posts
    7

    Smile

    Quote Originally Posted by rajnair0278
    I had configured php, mysql , apache with old versions of gd and zlib. Phpinfo showed the earlier versions indicating that the installation was successful. Now for some professional reasons I upgraded libxml to libxml2, gd to 2.0.3, and installed zlib, jpegsrc and png. configured php with ./configure command did make, make clean and make install. All went smoothly. Now when I checked phpinfo page it still seem to show the old values. I also get the error. "imagecreatetruecolor(): requires GD 2.0...." when try to execute a line graph code.

    What could be the error???? Its so crazy...

    Can somebody pls pls pls shed some light and suggestion into it. Have tried all possible permutations and combinations. Pls HELLLPPPPPP!!!
    try
    rcapache2 restart

    What version of suse are you running? I only installed from my CD and packman+guru, and have gd-2.0.32-7.2, php4-gd-4.4.0-6 , libxml-1.8.17-375, libxml2-2.6.23-1.guru.suse100 and no problems.
    You should try to avoid building from source, since you will miss the next security patch for your home build packages, and must apply the patch to your source and rebuild it every time. A constant hard work that not many have time to do.

    A home build php or zlib that is a year old is not safe to run on Internet now, and it's not fun to get your computer owned by spammers.

    /birre

  3. #3
    Just Joined!
    Join Date
    Mar 2006
    Posts
    14
    rcapache2 restart..didnt work. I am using RedHat Linux 9. libxml2.6.23, gd 2.0.33, zlib 1.2.3, jpeg v6, lib png 1.2.8. I dont understand what else is needed. I saw from somewhere that the image error I was getting was due to not installing glib-dev packages?? Is it true?? What all packages are reqd for gd? I have already installed the above mentioned gd-2.0.33.tar.gz package and configured it. Could you please let me know what all packages are reqd other than this, I would also apprecite if you could provide me a link to the same too??

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •