Find the answer to your Linux question:
Results 1 to 5 of 5
I just installed xubuntu hardy on my desktop system and it all installed fine but there is no sound. I don't know what audio device I have but can someone ...
Enjoy an ad free experience by logging in. Not a member yet? Register.
  1. #1
    Just Joined!
    Join Date
    Feb 2008
    Posts
    17

    No sound on Xubuntu Hardy


    I just installed xubuntu hardy on my desktop system and it all installed fine but there is no sound.

    I don't know what audio device I have but can someone please help me to get it working..........

    Thanks

  2. #2
    Trusted Penguin Dapper Dan's Avatar
    Join Date
    Oct 2004
    Location
    The Sovereign State of South Carolina
    Posts
    4,630
    What is the make and model of your sound card? First, from the command line, run:
    Code:
    sudo alsamixer
    ...and make sure your device is listed there and the volume is set at the correct level.
    Linux Mint + IceWM Registered: #371367 New Members: click here

  3. #3
    Just Joined!
    Join Date
    Feb 2008
    Posts
    17
    The device is there and I set all to full but still no luck

    Card: Intel 82801AA-ICH │
    │ Chip: Analog Devices AD1881A │
    │ View: [Playback] Capture All │
    │ Item: Master [dB gain=0.00, 0.00]

  4. #4
    Linux Newbie
    Join Date
    Aug 2006
    Location
    england
    Posts
    138
    check you have all volume options turned up,on mine i have to have surround turned up even though i only have stereo

  5. #5
    Just Joined!
    Join Date
    Feb 2008
    Posts
    17
    Still no luck

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •