Find the answer to your Linux question:
Results 1 to 3 of 3
Good morning, I'm running mandriva 2008 with emerald and compiz-fusion (which shouldn't bother, at least this one guy on youtube plays cod4 with compiz enabled). I want to play cod4 ...
Enjoy an ad free experience by logging in. Not a member yet? Register.
  1. #1
    Just Joined!
    Join Date
    Jun 2008
    Posts
    35

    trouble with driver?


    Good morning,

    I'm running mandriva 2008 with emerald and compiz-fusion (which shouldn't bother, at least this one guy on youtube plays cod4 with compiz enabled). I want to play cod4 on my mashine. I got it installed properly via wine. when I try to run it now, I get

    Code:
    [root@localhost Call of Duty 4 - Modern Warfare]# wine iw3sp.exe
    err:alsa:ALSA_CheckSetVolume Could not find 'PCM Playback Volume' element
    err:alsa:ALSA_CheckSetVolume Could not find 'PCM Playback Volume' element
    X Error of failed request:  GLXUnsupportedPrivateRequest
      Major opcode of failed request:  148 (GLX)
      Minor opcode of failed request:  16 (X_GLXVendorPrivate)
      Serial number of failed request:  979
      Current serial number in output stream:  980
    [root@localhost Call of Duty 4 - Modern Warfare]#
    or
    Code:
    [paprika27@localhost Call of Duty 4 - Modern Warfare]$ wine iw3sp.exe
    err:alsa:ALSA_CheckSetVolume Could not find 'PCM Playback Volume' element
    err:alsa:ALSA_CheckSetVolume Could not find 'PCM Playback Volume' element
    X Error of failed request:  GLXUnsupportedPrivateRequest
      Major opcode of failed request:  148 (GLX)
      Minor opcode of failed request:  16 (X_GLXVendorPrivate)
      Serial number of failed request:  2053
      Current serial number in output stream:  2054
    [paprika27@localhost Call of Duty 4 - Modern Warfare]$
    when I run as root, I get a little post asking whether I want to reset all the options. When I click yes or no, it leads me back to my console with the above error.
    as user, I get my virtual desktop and in it the same post asking whether to reset the options. again, either yes or no leads back to the error.

    my xorg.conf looks like this:
    Code:
    # File generated by XFdrake (rev 234840)
    
    # **********************************************************************
    # Refer to the xorg.conf man page for details about the format of
    # this file.
    # **********************************************************************
    
    Section "ServerFlags"
        #DontZap # disable <Ctrl><Alt><BS> (server abort)
        AllowMouseOpenFail # allows the server to start up even if the mouse does not work
        #DontZoom # disable <Ctrl><Alt><KP_+>/<KP_-> (resolution switching)
    EndSection
    
    Section "Module"
        Load "dbe" # Double-Buffering Extension
        Load "v4l" # Video for Linux
        Load "extmod"
        Load "type1"
        Load "freetype"
        Load "glx" # 3D layer
        Load "dri" # direct rendering
    EndSection
    
    Section "InputDevice"
        Identifier "Keyboard1"
        Driver "kbd"
        Option "XkbModel" "pc105"
        Option "XkbLayout" "de"
        Option "XkbOptions" "compose:rwin"
    EndSection
    
    Section "InputDevice"
        Identifier "Mouse1"
        Driver "mouse"
        Option "Protocol" "ExplorerPS/2"
        Option "Device" "/dev/mouse"
    EndSection
    
    Section "Monitor"
        Identifier "monitor1"
        VendorName "Eizo"
        ModelName "Eizo FlexScan T562"
        HorizSync 30.0-82.0
        VertRefresh 55.0-90.0
    EndSection
    
    Section "Device"
        Identifier "device1"
        VendorName "ATI Technologies Inc"
        BoardName "ATI Radeon X1300 and later"
        Driver "fglrx"
        Option "DPMS"
    EndSection
    
    Section "Screen"
        Identifier "screen1"
        Device "device1"
        Monitor "monitor1"
        DefaultColorDepth 24
        
        Subsection "Display"
            Depth 8
            Modes "1600x1200" "1400x1050" "1280x1024" "1280x960" "1152x864" "1024x768" "832x624" "800x600" "640x480" "480x360" "320x240"
        EndSubsection
        
        Subsection "Display"
            Depth 15
            Modes "1600x1200" "1400x1050" "1280x1024" "1280x960" "1152x864" "1024x768" "832x624" "800x600" "640x480" "480x360" "320x240"
        EndSubsection
        
        Subsection "Display"
            Depth 16
            Modes "1600x1200" "1400x1050" "1280x1024" "1280x960" "1152x864" "1024x768" "832x624" "800x600" "640x480" "480x360" "320x240"
        EndSubsection
        
        Subsection "Display"
            Depth 24
            Modes "1600x1200" "1400x1050" "1280x1024" "1280x960" "1152x864" "1024x768" "832x624" "800x600" "640x480" "480x360" "320x240"
        EndSubsection
    EndSection
    
    Section "ServerLayout"
        Identifier "layout1"
        InputDevice "Keyboard1" "CoreKeyboard"
        InputDevice "Mouse1" "CorePointer"
        Screen "screen1"
    EndSection
    I think my card is an ATI X1650 (PCI-E) or something (my actual card, a X1950 Pro just broke down a week ago...).

    what's the problem?
    how can I solve it?

    help is much appreciated
    hf

  2. #2
    Just Joined!
    Join Date
    Jun 2008
    Posts
    35
    alright... I installed the ati-driver-installer-8-8-x86.x86_64.run from amd. I tryed aticonfig and it said something about atifglextension and quit. so I installed everything that had to do with fgl. Now I can't get compiz to work properly anymore but at least I have catalyst control center (aticonfig) and can use it.
    When I try wine iw3sp.exe again, it goes up to the "Call of Duty 4 Console" where it says "Error during initialization: Video card or driver doesn't support UBYTE4N vertex data." and only leaves me with an OK button which throws me right out as soon as I click it. farther up in the console I see that cod4 tryed to initialize something related to Direct3D. I'll try installing directX and what else I can find related to that problem.

    hf

  3. #3
    Just Joined!
    Join Date
    Jun 2008
    Posts
    35
    still couldn't get cod4 to work. uninstalled the drivers as far as I could and reenabled compiz.

    still looking for a solution.

  4. $spacer_open
    $spacer_close

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •