Find the answer to your Linux question:
Results 1 to 7 of 7
Im lost for answers, I tried editing files to show the path to the device but it still dossent work and i continue to get messages that the programs i ...
Enjoy an ad free experience by logging in. Not a member yet? Register.
  1. #1
    Just Joined!
    Join Date
    Nov 2005
    Location
    Canada EH
    Posts
    12

    How do i get wine to use my cd drive?


    Im lost for answers, I tried editing files to show the path to the device but it still dossent work and i continue to get messages that the programs i installed need the CD to work and so on and so forth what can be done mabie im doing it wrong could someone tell me how

  2. #2
    Linux Enthusiast
    Join Date
    Dec 2004
    Posts
    577
    I am kinda of unclear on what you are saying and what CD are you talking about

  3. #3
    Just Joined!
    Join Date
    Nov 2005
    Location
    Canada EH
    Posts
    12
    well due to copyright stuff some games require the CD to be in the drive to play them. I installed them with wine and they seem to work fine as far as i can tell. Such as Starcraft, XIII and heros of might and magic 3

    i ran winecfg and pointed D:\ to /dev/hda and /media/cdrecorder nether work i still get the message that it needs the cd to be in the drive

  4. #4
    Linux Engineer spencerf's Avatar
    Join Date
    Jan 2005
    Location
    Syracuse, NY
    Posts
    1,144
    wine and gaming first of all is very rough you should check of cedega or more importantly native linux games or just use windows to game. But as far as wine and cd drives this is a problem many people have I finally solved it by doing this.

    http://www.mrbass.org/linux/ubuntu/dvdshrink/


    this is a guide to getting dvdshrink and dvddecrypter to work under wine but the instructions are relevant for getting access to your cd/dvd drive. The important points are editing config file and making symbolic link. Hope this helps. Also, I did all this the first time and did not work then updated to newest version of wine and it did work. So if all else fails try CVS or newest release.
    All right, brain. You don't like me and I don't like you, but let's just do this and I can get back to killing you with beer. All New Users Read This!!! If you have a grub problem please look at GRUB MANUAL

  5. #5
    Just Joined!
    Join Date
    Nov 2005
    Location
    Canada EH
    Posts
    12
    winesetuptk thats what did it no sound tho.. i know wine is not an emulator... only reson i posted this thread, the only reson i tried to install starcraft from the get go is i heard it worked for others

    winesetuptk!!

  6. #6
    Just Joined!
    Join Date
    Nov 2005
    Location
    Canada EH
    Posts
    12
    i solved the sound problem by changing the accseleration from hardware to emulation is winecfg

  7. #7
    Linux Engineer spencerf's Avatar
    Join Date
    Jan 2005
    Location
    Syracuse, NY
    Posts
    1,144
    glad it worked for you
    All right, brain. You don't like me and I don't like you, but let's just do this and I can get back to killing you with beer. All New Users Read This!!! If you have a grub problem please look at GRUB MANUAL

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •