Find the answer to your Linux question:
Results 1 to 7 of 7
Hey guys, I tried to install RCT 2 with Wine, worked, but NO SOUND I use Kubuntu (Debian-build), and I use ALSA. Anyone who can help me???? PLEAZE????...
Enjoy an ad free experience by logging in. Not a member yet? Register.
  1. #1
    Just Joined!
    Join Date
    Aug 2006
    Posts
    7

    Unhappy No sound, Rollercoaster Tycoon 2


    Hey guys,

    I tried to install RCT 2 with Wine, worked, but NO SOUND
    I use Kubuntu (Debian-build), and I use ALSA.
    Anyone who can help me????

    PLEAZE????

  2. #2
    Banned jan1024188's Avatar
    Join Date
    Jul 2006
    Location
    EU, SLOVENIA
    Posts
    1,549
    Does your sound usualy work?
    What is Rollercoaster Tycoon 2? program or game?
    If is a program ....wine is not god so a lot of programs wont work.
    If is a game you should try CEDEGA ...it is much better emulator for games .

  3. #3
    Just Joined!
    Join Date
    Aug 2006
    Posts
    7

    Exclamation Reply

    1. my sound usualy works, other people under (K)ubuntu have no sound too in RCT 2
    2. its a game
    3. i don't want to use cedega (it costs money)
    4. i runs perfectly under wine, except the sound

    Will someone help me

  4. #4
    Just Joined!
    Join Date
    Mar 2007
    Posts
    3
    i am also having this problem in ubuntu 6.10... anyone?

  5. #5
    Linux Guru Juan Pablo's Avatar
    Join Date
    Mar 2006
    Location
    /home/south_america/ecuador/quito
    Posts
    2,064
    Please do some research before posting, check this

    http://appdb.winehq.org/appview.php?iAppId=265
    Put your hand in an oven for a minute and it will be like an hour, sit beside a beautiful woman for an hour and it will be like a minute, that is relativity. --Albert Einstein
    Linux User #425940

    Don't PM me with questions, instead post in the forums

  6. #6
    Just Joined!
    Join Date
    Mar 2007
    Posts
    3
    Quote Originally Posted by Juan Pablo
    Please do some research before posting, check this

    http://appdb.winehq.org/appview.php?iAppId=265
    This is not helpful for the following reasons:
    A) I have already checked there and was hoping maybe someone had an idea for a workaround or something
    B) I forgot to mention that I'm having the same problem with RCT 1, which the wine application database claims works perfectly with sound (but maybe some glitches of course)

    In any case, I'm not looking for a great deal of research, just if someone has had this problem and overcome it. After all I didn't start the thread, I just said I have the same problem (albeit the original post was quite old).

  7. #7
    Linux Guru Juan Pablo's Avatar
    Join Date
    Mar 2006
    Location
    /home/south_america/ecuador/quito
    Posts
    2,064
    Sometimes using OSS instead of ALSA fix the problem
    Put your hand in an oven for a minute and it will be like an hour, sit beside a beautiful woman for an hour and it will be like a minute, that is relativity. --Albert Einstein
    Linux User #425940

    Don't PM me with questions, instead post in the forums

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •