Find the answer to your Linux question:
Results 1 to 10 of 10
After many efforts I -hope- successfully installed ndiswrapper in Fedora 7. After installing the driver and tried to modprobe I get FATAL: module ndiswrapper does not exist But I just ...
Enjoy an ad free experience by logging in. Not a member yet? Register.
  1. #1
    Linux Engineer valemon's Avatar
    Join Date
    Oct 2006
    Location
    Volos
    Posts
    934

    cannot modprobe ndiswrapper


    After many efforts I -hope- successfully installed ndiswrapper in Fedora 7. After installing the driver and tried to modprobe I get
    FATAL: module ndiswrapper does not exist
    But I just installed it. Anyone that has a clue, jump in and help me
    Linux is like a Teepee, No Windows, No Gates, Only Apache Inside!
    Arch Linux
    Linux user #442041

  2. #2
    Trusted Penguin Dapper Dan's Avatar
    Join Date
    Oct 2004
    Location
    The Sovereign State of South Carolina
    Posts
    4,630
    That has happened to me and I usually find that I forget to run:
    Code:
    /sbin/depmod -a
    after compiling ndiswrapper...
    Just saying so in case you might have forgotten that step like I have...
    Linux Mint + IceWM Registered: #371367 New Members: click here

  3. #3
    Linux Engineer valemon's Avatar
    Join Date
    Oct 2006
    Location
    Volos
    Posts
    934
    unfortunately I used depmod -a. I find fedora really strange. Using the same hardware I got wireless running in slackware, suse and ubuntu and I cannot fix it in Fedora.
    Linux is like a Teepee, No Windows, No Gates, Only Apache Inside!
    Arch Linux
    Linux user #442041

  4. #4
    Trusted Penguin Dapper Dan's Avatar
    Join Date
    Oct 2004
    Location
    The Sovereign State of South Carolina
    Posts
    4,630
    I feel your pain! The same is the case with me. Feodra/CentOS just seems to give me all sorts of grief when trying to configure wireless, yet, the same wireless hardware is a breeze with Slackware, Crux and especially Ubuntu. This has been the case with me with more than a few devices.
    Linux Mint + IceWM Registered: #371367 New Members: click here

  5. #5
    Administrator MikeTbob's Avatar
    Join Date
    Apr 2006
    Location
    Texas
    Posts
    7,864
    This is from a Gentoo doc I had found online.
    If you recive "FATAL:Module ndiswrapper not found" Try the following.

    depmod -a
    modprobe ndiswrapper

    If that still fails, reboot and try modprobe ndiswrapper again.
    Not a fix, and not very appealing, but it might work.
    I do not respond to private messages asking for Linux help, Please keep it on the forums only.
    All new users please read this.** Forum FAQS. ** Adopt an unanswered post.

    I'd rather be lost at the lake than found at home.

  6. #6
    Just Joined!
    Join Date
    Sep 2007
    Posts
    3

    How to enable encryption for Netgear Wifi

    Help needed to encryption

  7. #7
    Linux Guru
    Join Date
    Jul 2004
    Posts
    4,593
    In the past, I have had to use wpa_supplicant to connect to my wireless access point. I am using WPA-PSK TKIP for encryption.

    I currently connect with KNetworkManager. Although I have wpa_supplicant installed and set up, I'm not sure that I actually need it anymore.
    Please do not send Private Messages to me with requests for help. I will not reply.

  8. #8
    Trusted Penguin Dapper Dan's Avatar
    Join Date
    Oct 2004
    Location
    The Sovereign State of South Carolina
    Posts
    4,630
    Guys, let's not highjack valemon's thread. Please start a new one.
    Linux Mint + IceWM Registered: #371367 New Members: click here

  9. #9
    Linux Guru
    Join Date
    Jul 2004
    Posts
    4,593
    Sorry, I didn't realize that it was a different poster.

    The mod has my permission to delete them, if he wants.
    Please do not send Private Messages to me with requests for help. I will not reply.

  10. #10
    Linux Engineer valemon's Avatar
    Join Date
    Oct 2006
    Location
    Volos
    Posts
    934
    I cannot find a way to get this working. Fedora does not like me I suppose. Thanks everyone for helping.

    //lock it if possible
    Linux is like a Teepee, No Windows, No Gates, Only Apache Inside!
    Arch Linux
    Linux user #442041

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •